Sultan Qaboos Arapça Öğretim Enstitüsü (Umman) ile Marmara Üniversitesi Arasında İşbirliği

Umman Sultanı tarafından  yabancılara Arapça öğretimi konusunda uluslararası bir merkez oluşturulması hedefiyle kurulan Sultan Qaboos Arapça Öğretim Enstitüsü  ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arapça öğretimi konusunda akademik  işbirliği yapma kararı aldılar.   M.Ü. İlahiyat Fakültesi Uluslararası Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Ertuğrul Boynukalın’ın Umman’ın tarihi bölgelerinden olan Manah vilayetinde kurulmuş olan Sultan Qaboos Arapça Öğretim Enstitüsüne  gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Enstitü Müdürü Doç. Dr. Muhammed Al-Sakri ile karşılıklı işbirliği imkanları müzakere edilmiş, ziyaret sonrasındaki değerlendirmeler sonucunda varılan anlaşma uyarınca  Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hazırlık sınıflarından  24 öğrencinin bahar döneminde Sultan Qaboos Arapça Öğretim Fakültesinde  iki aylık Arapça kursu almaları konusunda gerekli resmi işlemlere başlanmıştır.

2

Bu sayfa İlahiyat Fakültesi tarafından en son 14.02.2014 16:29:42 tarihinde güncellenmiştir.