Kral Abdullah b. Abdulaziz Uluslararası Arap Diline Hizmet Merkezi ile Marmara Üniversitesi Arasında İşbirliği

Suudi Arabistan Krallığına bu ülkedeki Üniversiteler ve akademik merkezlerle anlaşmalar imzalamak ve görüşmeler yapmak üzere ziyaret gerçekleştiren Marmara Üniversitesi heyeti bu çerçevede tüm dünyada Arapça öğretiminin yaygınlaştırılması ve eğitim kalitesinin yükseltilmesine yönelik çalışmalar  yapmak ve ilgili kurumlarla işbirliğine gitmek üzere kurulan  Kral Abdullah b. Abdulaziz Uluslararası Arap Diline Hizmet Merkezi’ni ziyaret etti. M.Ü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Kandur, M.Ü. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, M.Ü. Rektör Danışmanı Yard. Doç. Dr. Mustafa Ağaoğlu ve  M.Ü. İlahiyat Fakültesi Uluslararası Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Ertuğrul Boynukalın’dan oluşan heyet,  Merkez Başkanı  Prof. Dr. Abdullah el-Veşmî ve Yardımcısı Dr. Ali al-Mayouf ile bir araya geldi. Görüşme sonucunda taraflar Kral Abdullah b. Abdulaziz Uluslararası Arap Diline Hizmet Merkezi ile Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin  Arapça Hazırlık Sınıfı öğretim programına destek mahiyetinde birlikte kararlaştıracakları  projeleri işbirliğiyle hayata geçirmek konusunda mutabık kaldılar. Bu meyanda proje ayrıntılarını görüşmek üzere Merkez yöneticileri Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yakın bir tarihte ziyaret gerçekleştireceklerdir.

Bu sayfa İlahiyat Fakültesi tarafından en son 14.02.2014 16:18:10 tarihinde güncellenmiştir.