2023-2024 İkili Anlaşmalarımız ve Erasmus+ Programı Yurtdışı Öğrenimi ve Arapça STS için Başvurular Hk.

*Fakültemiz ve yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında İkili Anlaşmalar ve Erasmus+ kapsamında yurtdışına öğrenci gönderilmesi ve bu öğrencileri belirlemek için yapılması planlanan Arapça STS  için öğrencilerimiz başvurularını 27 Şubat - 5 Mart 2023 tarihleri arasında aşağıdaki linkteki başvuru formu üzerinden gerekli talimatları yerine getirerek yapabileceklerdir.

https://forms.gle/Cq4oSVEJpwoJmSVm8

*Güncel transkriptinizi e-devlet sisteminden alıp başvuru tarihleri içerisinde PDF olarak (dosyada İsim ve Soyisim'in yazılı olmasına dikkat ediniz) muifuluslararasi@gmail.com adresine göndermeniz gerekmektedir.

 *Arapça STS’nin yapılacağı tarih ve yapılış şekli daha sonra ilan edilecektir.

*İngilizce eğitim verilen Malezya Uluslararası İslam Üniversitesine gitmek isteyen öğrenciler de başvurularını yukarıdaki elektronik başvuru linki üzerinden yapacaklardır. Ancak bu öğrenciler için ayrıca İngilizce STS yapılacak olup bu konuyla ilgili ayrıntılı duyuru Üniversitemiz Uluslararası Ofisi Erasmus+ Programı internet adresi üzerinden ( https://uluslararasi.marmara.edu.tr/erasmus/erasmus-programi ) yapılacaktır.

*Yurtdışı programına sadece lisans öğrencileri başvurabilirler. Sınava girecek lisans öğrencilerinin 2023-2024 öğretim yılında 2. veya 3. sınıfta okuyacak olmaları gerekmektedir. Hazırlık sınıfı öğrencileri programdan faydalanamazlar. Diğer başvuru koşullarını sağlaması durumunda öğrencinin alttan dersinin olması başvurusuna engel değildir.

*Yurtdışına gidecek öğrenciler Genel Ağırlıklı Not Ortalaması'nın % 50’si, yapılacak dil sınavından alacakları puanın % 50’si göz önünde bulundurularak elektronik başvuru sistemi üzerinden yapacakları üniversite tercihlerine göre belirlenecektir. 

* Üniversite kurulu tarafından belirlenen öğretim üyesi heyeti, yurtdışına gitmeye hak kazanan öğrencilerle mülakat yapacaktır. Bu mülakat sonucu öğrencilerin yurtdışına gidişleri onaylanacaktır. 

* Yurtdışı öğrenim hakkından istifade etmek isteyen lisans öğrencilerinin GANO’sunun en az 4.00 üzerinden 2.50 olması gerekmektedir.

*Yapılacak Arapça seviye tespit sınavından 100 üzerinden en az 50 puan alamayan öğrenciler değerlendirmeye tâbi tutulmayacaklardır.

*Fakültemiz Uluslararası İlahiyat, Arapça İlahiyat, İngilizce İlahiyat ve Yabancı Öğrencilerimizin notları (ikili Anlaşma ile gidilebilecek üniversiteler açısından) kendi içlerinde ayrıca değerlendirilecek ve bu öğrencilerimize belli oranlarda özel kontenjan sağlanmaya çalışılacaktır.

*Ana dili Arapça olan öğrenciler Arap ülkeleri üniversiteler kontenjanlarına başvuramazlar.

*Başvurular 2023-2024 öğretim yılı güz ve bahar dönemleri için yapılacak olup, önümüzdeki yıl için başka bir tarihte başvuru alınmayacaktır.

Değişim Programlarından Yararlanacak Öğrencilerin Dikkatine

İlahiyat Müfredatı

Not Dönüşüm Cetvelleri

Akademik Tanınma Belgesi

Maddi Yükümlülükler

ÖNEMLİ NOTLAR:

1- ÖĞRENCİLERİMİZE İKİLİ ANLAŞMALAR VE ERASMUS+ İLE YURTDIŞINDA OKUMA İMKANI SADECE BİR DEFAYA MAHSUS OLARAK VERİLEBİLMEKTEDİR. LİSANS DÖNEMİNDE DAHA ÖNCE BU İMKANDAN İSTİFADE EDEN ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞVURULARI DEĞERLENDİRMEYE ALINMAYACAKTIR.

2- DAHA ÖNCE HERHANGİ BİR ARAP ÜLKESİNE MEVLANA PROGRAMI YA DA İKİLİ ANLAŞMA İLE GÖNDERİLEN  ÖĞRENCİLERİMİZİN -YETERLİ EK KONTENJAN AÇILMASI DURUMUNDA- MALEZYA'YA  İKİLİ ANLAŞMA ÇERÇEVESİNDE MASRAFLARIN TAMAMI KENDİLERİ TARAFINDAN KARŞILANMAK ŞARTIYLA GİTMELERİ MÜMKÜN OLABİLECEKTİR. BU FIRSATTAN YARARLANMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİMİZİN ELEKTRONİK BAŞVURU YAPARAK MARMARA  ULUSLARARASI OFİS (GÖZTEPE) TARAFINDAN YAPILACAK OLAN İNGİLİZCE STS YE GİRMELERİ GEREKMEKTEDİR.

3- YTB ÖĞRENCİLERİ ERASMUS+ PROGRAMINDAN YARARLANAMAZLAR. İKİLİ ANLAŞMALAR KAPSAMINDA YURTDIŞI EĞİTİMNDEN FAYDALANMALARI İSE YTB BAŞKANLIĞINCA ONAY VERİLMESİ DURUMUNDA MÜMKÜN OLABİLECEKTİR. BU İTİBARLA BAŞVURU YAPABİLİR  ve  YABANCI DİL STS SINAVINA GİREBİLİRLER.

4- ÖNCEKİ YILLARDA Y.Ö.K MEVLANA BURSU ALMAYA HAK KAZANIP YA DA BURS ALMAYA HAK KAZANMAMIŞ OLSA DA –gerek Mevlana gerekse ikili anlaşmalar kapsamında-  KARŞI ÜNİVERSİTELERDEN KESİN KABULÜ GELDİKTEN SONRA BELGELENDİRİLMİŞ ZARURİ BİR MAZERETİ OLMAKSIZIN YURTDIŞINA GİTMEKTEN VAZGEÇEN ÖĞRENCİLER YURTDIŞI DEĞİŞİM PROGRAMINA BAŞVURAMAZLAR. 

5- DEĞERLENDİRME SONUCUNDA YURTDIŞINA GİTMEYE ADAY OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN –KONTENJAN DEĞİŞİKLİĞİ, ANLAŞMA İPTALİ vb. KARŞI ÜNİVERSİTELERDEN ya da GİDİLECEK ÜLKELERDEN KAYNAKLANAN SEBEPLERDEN DOLAYI- YURTDIŞINA GİDEBİLMELERİNİN GERÇEKLEŞMEME İHTİMALİ BULUNMAKTADIR. ORTAYA ÇIKABİLECEK BU GİBİ DURUMLARDAN ÜNİVERSİTEMİZ ve FAKÜLTEMİZ KESİNLİKLE  SORUMLU DEĞİLDİR.

6- YURTDIŞI ÜNİVERSİTELERDE ALINAN DERSLERİN NOTLARI ÜNİVERSİTEMİZDE GEÇERLİ OLAN NOT SİSTEMİNE ÇEVRİLEREK  TRANSKRİPTLERE İŞLENECEK ve  ÖĞRENCİLERİMİZİN NOT ORTALAMALARINA ETKİ EDECEKTİR.

7- DEĞERLENDİRME SONUCUNDA YURTDIŞINA GİTMEYE ADAY OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN, HEM ÜLKEMİZİN HEM DE KARŞI ÜNİVERSİTELERİN ya da GİDİLECEK ÜLKELERİN PANDEMİ ŞARTLARINDAN DOLAYI- YURTDIŞINA GİDEBİLMELERİNİN GERÇEKLEŞMEME İHTİMALİ BULUNMAKTADIR. ORTAYA ÇIKABİLECEK BU GİBİ DURUMLARDAN ÜNİVERSİTEMİZ ve FAKÜLTEMİZ KESİNLİKLE  SORUMLU DEĞİLDİR.

 

 

 

HIZLI ERİŞİM