08–11.10.2013 tarihleri arasında, Fakültemizde Dinler Tarihi ve Din Psikolojisi Anabilim Dalları ile PH Ludwigsburg University of Education ve Tübingen Üniversitesi’nin İlahiyat Fakültesi‘nin (Universität Tübingen Zentrum für Islamishe Theologie) ortaklaşa organize ettikleri ‘Uluslararası İlahiyat Kültür ve Eğitiminde Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı Akademik Çalıştayı’ (International Academic Workshop on Sharing of knowledge and experience regarding Theology, Culture and Education) düzenlendi.
Dört gün süren çalıştayda Fakültemiz öğretim üyeleri ile Almanya’dan gelen öğretim üyeleri çeşitli konularda tebliğler sundular. Fakültemiz öğretim üyelerinden çalıştayın 1. gününde, Doç.Dr. İsmail Taşpınar ‘Hıristiyanlık ve İslam Dininde Ortak ve Bizleri Birleştiren Noktalar: İslam Bakış Açısı’; 2. gününde, Prof.Dr. İlyas Çelebi ‘İslam’da İman Gücü ve Barış’; 3. Gününde, Prof.Dr. Ahmet Koç, ‘Türkiye`de Din ve Ahlak Bilgisi Dersi, Öğretmen Yetiştirme ve İmam Eğitiminde Barışa ve Dinler arası Diyaloğa Giden Eğitim’ ve 4. gününde Prof.Dr. Ömer Faruk Harman ‘Hıristiyanlik ve İslam Diyaloğu Nasıl Başarılı Olabilir: Siyah – Beyaz Düşünce Yerine Dini Çeşitlilik: İslam Açısından’ konulu tebliğlşer sundular. Aynı çalıştayda PH Ludwigsburg University of Education ve Tübingen Üniversitesi’nden katılan öğretim üyelerinden Prof. Dr. Siegfried Zimmer, ‘Hıristiyanlık ve İslam Dininde Ortak ve Bizleri Birleştiren Noktalar: Hıristiyanlık Bakış Açısı’; Dr. Thomas Breuer, ‘İncil`de Barış’; Dr. Mahmoud Abdallah, ‘Kuran`da Barış’; Jun. Prof. Katrin Bederna, ‘Hıristiyanlık‘ta İnancın Gücü ve Barış’; Ephraim Härer M.A., ‘Hıristiyan Protestan Din Dersi ve Baden-Württemberg Hıristiyanlık Din Dersi Öğretmenlerinin Eğitiminde Barışa ve Dinler arası Diyaloğa Giden Eğitim’; Gökcen Tamer-Uzun M.A.; Dorothea Ermert M.A., ‘İslam Din Dersi ve Baden-Württemberg İslam Din Dersi Öğretmenlerinin Eğitiminde Barışa ve Dinler arası Diyaloğa Giden Eğitim’; Dr. A. Hibaoui ve Dr. M. Abdallah, ‘Tübingen İlahiyat Fakültesinde İslam Din Dersi Öğretmenleri ve İmam Eğitiminde Barışa ve Dinler arası Diyaloğa Giden Eğitim’; Prof. Dr. Veit-Jakobus Dieterich, ‘Hıristiyanlık ve İslam Diyaloğu Nasıl Başarılı Olabilir: Hıristiyanlık Açısından’; Dr. Abdelmalek Hibaoui, ‘Hıristiyanlık ve İslam Diyaloğu Nasıl Başarılı Olabilir: İslam Açısından’ konulu tebliğler sundular.
Sunulan tebliğler, her üç üniversiteden katılan öğrencilerden oluşturulan küçük gruplar tarafından tartışıldı ve değerlendirildi. Çalıştay sonunda, Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Ali Köse ve Çalıştay organizatörleri tarafından katılımcı öğretim üyeleri ve öğrencilere Katılım Belgesi takdim edildi.