Yurtdışında Eğitim için Arapça Seviye Tespit Sınavı

Üniversitemiz ve değişik Arap ülkeleri üniversiteleri  arasında bulunan ikili anlaşmalar çerçevesinde lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki öğrencilerimizden  2014-2015 öğretim yılında bir dönem bu üniversitelerde eğitim almak isteyenler için 20/05/20104  Salı günü saat 14.00 de fakültemiz Yunus Emre binası D-44 no.lu salonda Arapça seviye tespit sınavı gerçekleştirilecektir.

Sınava girecek olan öğrencilerimizin isim ve iletişim bilgilerini içeren dilekçelerini en geç 17/05/2014 Cuma günü saat 12.00 ye kadar  Öğr. Gör. İsmail Eriş'e (ismail.eris@marmara.edu.tr -  Mehmet Cengiz Binası 3. Kat D23 no.lu oda)  veya Doç .Dr. Ertuğrul Boynukalın’a  (boynukalin@yahoo.com - Uluslararası Ofis -  Mehmet Cengiz Binası 2. Kat D11 no.lu oda) teslim etmeleri gerekmektedir.

Mevlana Değişim Programı için yapılan Arapça seviye tespit sınavına katılan öğrencilerimiz bu sınava giremezler. Bu öğrencilerimizden Mevlana Programından istifade edemeyenlerin sınav notları ikili anlaşmalarla gönderilecek öğrencilerin tespitinde geçerli olacaktır.

Sınava girecek lisans öğrencilerinin 2014-2015 öğretim yılında 2, 3 veya 4. sınıfta okuyacak olmaları gerekmektedir.

Öğrencilerin seçiminde not ortalamaları ve Arapça seviye tespit sınavında aldıkları notlar dikkate alınacak olup Uluslararası İlahiyat, İngilizce İlahiyat ve Yabancı Öğrencilerimizin notları kendi içlerinde ayrıca değerlendirilecek ve| bu öğrencilerimize belli oranlarda özel kontenjan sağlanmaya çalışılacaktır.

Gidilebilecek Üniversiteler ve kontenjanlar kesinleştiklerinde bilahare ilan edilecektir.