Uzaktan eğitim dersleri 30 Mart'ta başlıyor

Uzaktan eğitim dersleri 30 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren başlıyor. Bunun için Üniversitemiz tarafından bir online ders platformu hizmete sunulmuştur. Online Ders Platformu'na https://online.marmara.edu.tr/ adresinden erişilmektedir. Platformda hem öğretim üyeleri hem öğrenciler için sistemin kullanımı hakkında gerekli açıklamalar yapılmıştır. Ayrıca sisteme giriş için gereken bağlantı da burada yer almaktadır.

Öğretim elemanlarımıza

1) Yardım veya açıklama bilgilerine ihtiyaç duymayan öğretim elemanları uzaktan eğitim sistemine https://ues.marmara.edu.tr/ adresinden girebilirler. Sisteme giriş için gereken kullanıcı adı ve şifre BYS’dekinden tamamen farklıdır. Bu konuda gereken bilgilendirme Rektörlük tarafından yapılmaktadır.

2) Her öğretim elemanı kendi derslerinin 14 haftalık ders materyallerini sisteme yükleyecektir. Ders materyallerinin oluşturulmasında ve sisteme yüklenmesinde dikkate alınması gereken bazı durumlar vardır.

a) Büyük ihtimalle öğrencilerin bir kısmı ders kitabı veya yardımcı kitap gibi matbu materyale ulaşabilecek durumda değildir. Dolayısıyla dersin tamamlanmış sayılabilmesi için ihtiyaç duyacağı bütün materyallerin sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

b) Öğrencilerin bir kısmı online dersleri veya materyalleri bilgisayar, bir kısmı cep telefonu, bir kısmı tablet gibi araçlar üzerinden takip edebileceklerdir. Özellikle ekran alanı küçük olan cep telefonlarında metin okuma imkanlarının kısıtlı olduğu göz önüne alınarak materyaller hazırlanmalıdır. Bu nedenle mümkün olduğu oranda ders materyalleri, yazı tiplerini büyütmeye imkan veren formatlarda (Word, HTML, Text, E-Book gibi) da sunulmalıdır.

3) BYS sisteminde farklı kodlarla görünen ancak aynı isim ve muhtevaya sahip olan dersler Uzaktan Eğitim Sisteminde (UES) birleştirilmiştir.

4) Tek başına veya birleştirildiğinde öğrenci sayısı 25’ten az olan derslere UES’te yer verilmemiştir. Bu derslerin işlenişi tamamen dersin öğretim elemanı tarafından planlanacaktır.

5) UES'te her ders için canlı ders anlatım saati Rektörlük tarafından planlanmaktadır. Her ders için haftada 1 saat canlı ders anlatımı yapılacaktır. Bu anlatımın günü ve saati BYS'deki ders gün ve saatlerinden tamamen farklıdır.

6) Canlı ders anlatım gün ve saatleri Rektörlük tarafından planlanıp UES’e tanımlanacağından her öğretim elemanı UES’ni düzenli olarak kontrol etmelidir.

Öğrencilerimize

1) Yardım veya açıklama bilgilerine ihtiyaç duymayan öğrenciler uzaktan eğitim sistemine https://ues.marmara.edu.tr/ adresinden girebilirler. Sisteme giriş için gereken kullanıcı adı ve şifre BYS’dekinden tamamen farklıdır. Bu konuda gereken bilgilendirme Rektörlük tarafından yapılmaktadır.

2) BYS sisteminde farklı kodlarla görünen ancak aynı isim ve muhtevaya sahip olan dersler Uzaktan Eğitim Sisteminde (UES) birleştirilmiştir. Dolayısıyla dersler ortak yürütülecektir.

3) Tek başına veya birleştirildiğinde öğrenci sayısı 25’ten az olan derslere UES’te yer verilmemiştir. Bu derslerin işlenişi tamamen dersin öğretim elemanı tarafından planlanacaktır.

4) Her dersin öğretim elemanı 14 haftalık ders materyallerini sisteme yükleyecektir.

6) Canlı ders anlatım gün ve saatleri Rektörlük tarafından planlanıp UES’e tanımlanacağından ileri tarihlerdeki canlı ders anlatım saatleri zaman içerisinde sistemde görünecektir.