Özbekistan’ın Taşkent şehrindeki "Center of İslamic Civilization in Uzbekistan" isimli araştırma merkezinden bir heyet Fakültemizi ziyaret etti

Özbekistan’ın Taşkent şehrindeki "Center of İslamic Civilization in Uzbekistan" isimli araştırma merkezinden bir heyet Marmara Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hasan Korkut ve Marmara İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. D. İsmail Safa Üstün ile Fakültemiz ev sahipliğinde bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Dr. Umid Mahmudov öncelikle Taşkent’teki araştırma merkezinin hangi amaçlarla kurulduğunu ve ileriye İslam medeniyetinin ilim ve biliminin aktarılması için yapmak istedikleri faaliyetler hakkında kısa bir sunum yaptı. Bu tanıtıcı sunum sonrasında Taşkent’ten gelen heyet Marmara Üniversitesi ile akademik işbirliği yapmak niyetinde olduklarını Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Korkut’a ilettiler. Sayın Korkut’ta işbirliği sürecinin işleyişine dair gerekli malumatları misafir heyet ile paylaştı. Görüşmenin sonun Dr. Umid Mahmudov Prof. Dr. Hasan Korkut ve Prof. Dr. İsmail Safa Üstün’e hediye takdiminde bulundu. Toplantı samimi bir havada ve istifadeli bir şekilde neticelendi.

ozbekistan1.jpg (105 KB)

ozbekistan3.jpg (112 KB)