Öğrencilerimiz İmam-Hatip Lisesi kitaplarını İngilizceye çeviriyor

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Türk Amerikan Toplum Merkezi’nin ortaklaşa yaptıkları bir çalışmayla Amerika’daki İslami eğitim veren kurumlarda okutulmak üzere Türkiye’deki İmam Hatip Liselerinde okutulan ders kitaplarının İngilizceye çevrilmesi projesini başlatmışlardır. Dekan Ali Köse ve Washington Türk Büyükelçiliği Din ve Sosyal Hizmetler Müşaviri Dr. Yaşar Çolak’ın destekleriyle başlatılan proje İslam hukuku Ana bilim dalı öğretim görevlilerinden İsmail Eriş’in gözetiminde fakültemizin İngilizce İlahiyat Bölümü 3. sınıf öğrencileri Beyza Nur Erdoğan, Elif Beyza Demirtaş, Hafize Zor, Nagihan Ayşe Özkul ve Sümeyye Şimşek tarafından yürütülmektedir. Projenin yaklaşık bir sene içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.