M.Ü. İlahiyat Fakültesi Yurtdışı Öğrenimi İçin Arapça Seviye Tespit Sınavı

SEVİYE TESPİT SINAVI 2 OCAK CUMA GÜNÜ YAPILACAK OLUP SINAV TARİHİNDE HERHANGİ BİR ERTELEME YOKTUR.

Üniversitemiz ve Ürdün Zerka Üniversitesi  arasında bulunan ikili anlaşma çerçevesinde açılan ek kontenjan nedeniyle  LİSANS öğrencilerimizden  2014-2015 öğretim yılı bahar  döneminde bu üniversitede eğitim almak isteyenler için 02/01/2015 Cuma  günü saat 15.00 de fakültemiz Yunus Emre binası D-44 ve D.45 no.lu salonlarda Arapça seviye tespit sınavı gerçekleştirilecektir.

Sınava girmek isteyen öğrencilerimizin en geç 01/01/2015 Perşembe Günü saat 17.00 ye kadar aşağıdaki linkde bulunan formu doldurmak suretiyle başvuru yapmaları gerekmektedir.

2015-2016 öğretim yılında Mevlana Değişim Programı ve ikili anlaşmalarla gidilebilecek üniversiteler için ileriki aylarda ayrıca sınav yapılacaktır. Bu sınava giren öğrencilerimiz o sınava da girebileceklerdir.

Öğrencilerin seçiminde not ortalamaları ve Arapça seviye tespit sınavında aldıkları notlar dikkate alınacak olup Uluslararası İlahiyat, İngilizce İlahiyat ve Yabancı Öğrencilerimizin notları kendi içlerinde ayrıca değerlendirilecek ve| bu öğrencilerimize belli oranlarda özel kontenjan sağlanmaya çalışılacaktır.

ÖNEMLİ NOT :  FAKÜLTEMİZİN İMKANLARIYLA YURTDIŞINDA OKUMA İMKANI  SADECE BİR DEFAYA MAHSUS OLARAK VERİLMEKTEDİR.  LİSANS DÖNEMİNDE DAHA ÖNCE BU İMKANDAN İSTİFADE EDEN ÖĞRENCİLERİMİZ BU SINAVA GİREMEZLER.