Kurum İçi / Kurumlar Arası Yatay Geçiş - Arapça Muafiyet Sınavı

Kurum İçi / Kurumlar Arası Yatay Geçiş ile müracaat edip başvuruları kabul edilen ve 24 Ağustos 2021 tarihinde Arapça muafiyet sınavına girecek adayların dikkatine:

Arapça Muafiyet Sınavı İlahiyat Fakültesi Arapça Hazırlık Otomasyon sistemi üzerinden çevrimiçi (online) olarak test şeklinde yapılacaktır. Sınav saat 11:00'de başlayacak olup kamera ile takip edilecektir. Kamera takibi için daha önce cep telefonunuza gönderilecek Zoom bağlantısına tıklamanız gerekmektedir. Sınav esnasında kameranız açık olmalı, mikrofon ise kapalı tutulmalıdır. Danışman hoca, gerekirse mikrofonunuzu açmanızı isteyecektir. Sınavın tamamı kayıt altına alınacaktır. Kamerası açık olmayan veya yüzü net olarak görünmeyen öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır. Zoom bağlantısında öğrencinin ismi açık bir şekilde yazılı olmalıdır. Online sınava istediğiniz makineden (bilgisayar, tablet, cep telefonu) bağlanabilirsiniz. Hem online sınava hem de Zoom programına bilgisayardan bağlanacak olan adayların kamera kaydı için ayrıca bir makineye ihtiyaçları olmayacaktır. Bilgisayar dışında başka bir makineyle sınava girecek olanlar ise ikinci bir makineyi Zoom bağlantısı için kullanmaları gerekmektedir. Sınav uzun süreceği için cihazlarınızın şarjda olmasına dikkat ediniz.

Sınava ( https://ilahiyat.marmara.edu.tr/ogrenci/arapca-hazirlik) adresinden giriş yapılacaktır. Bunun için aşağıdaki talimatlara uyunuz:

a)Hazırlık Öğrenci Girişi linkini tıklayarak giriş yapın. Hem "Öğrenci No " hem de "Şifre" kısmına TC kimlik numaranızı yazarak giriş yapabilirsiniz. Güvenlik Kodu kutusuna ise o sırada ekranda görülen beş harf ve rakamdan oluşan kod yazılacaktır. Güvenlik Kodu, büyük küçük harf duyarlı olduğundan tam olarak ekranda göründüğü şekliyle yazılmalıdır.

b)Sisteme giriş yapıldıktan sonra “Bilgilerim” bölümünden şahsî bilgilerinizi doldurunuz. Fotoğrafınızı mutlaka yükleyiniz. Ayrıca TC kimlik kartınızı taratıp sami.kanbas@marmara.edu.tr adresine gönderiniz. Dosya adı olarak kendi isminizi yazmayı unutmayınız.

c)Ana ekrandan “Sınavlar” menüsüne girip ekrana gelen sınavlar listesinden “Arapça Muafiyet” sınavı seçilecektir. Sınav ekranı, sınavdan 10 dakika önce açılacaktır.

d)Sınav talimatlarının yer aldığı "Mutlaka Okuyunuz" başlıklı sayfadaki sınav talimatlarını okuyunuz.

e)Sınav başında hangi servis sağlayıcı ile sınava girdiğinizi (Servis sağlayıcılar kutudaki listeden seçilecek) ve sınav esnasında bulunmuş olduğunuz adres bilgisini girmeniz gerekmektedir.

f)Test sorularında her sorunun zorluk seviyesine göre belirlenmiş bir süresi vardır. Bu süre içinde soru cevaplanmalıdır. Test sorularında önceki soruya dönmek mümkün değildir. Test sınavını bitirmek için ana menüden "Çıkış"a basmak veya ekranı kapatmak yeterlidir.

g)Sisteme girişte problem yaşayan ya da sınav esnasında interneti kesilip yeniden sınav hakkı talep eden öğrenciler, Öğr. Gör. M. Sami Kanbaş’a WhatsApp üzerinden (TC kimlik numarası + isim-soyisim) mesaj atıp sorunlarını bildirebilirler (Tel: 0538 817 55 56).