Fakültemiz Kelam Anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hülya Alper üyesi olduğu Özbekistan’da bulunan Imam Maturidi Uluslararası Bilimsel Araştırma Merkezi toplantısına katıldı

Fakültemiz Kelam Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hülya Alper’in de bilim kurulu üyesi olduğu, İmam Mâtürîdî Uluslararası Bilimsel Araştırma Merkezi ilk çevrimiçi bilimsel toplantısını 17 Mart 2021'de gerçekleştirmiştir.

Toplantıda, İmam Mâtürîdî’nin mirasını incelemenin ve onu uluslararası topluma tanıtmanın onurlu ve sorumlu bir görev olduğu vurgulanmıştır.

Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'in girişimiyle, Özbekistan Uluslararası İslam Akademisi bünyesinde kurulan İmam Mâtürîdî Uluslararası Bilimsel Araştırma Merkezi’nin Üçüncü Rönesans'ın bilim ve eğitim merkezlerinden biri olması hedeflenmektedir.

20'den fazla yerel ve uluslararası bilim adamından oluşan Uluslararası Bilim Kurulu, İmam Maturidi Uluslararası Bilimsel Araştırma Merkezi'nin uluslararası düzeyde faaliyetlerini organize etmek, dünyanın önde gelen araştırma kurumları, alanında araştırma yapan bilim adamları ve uzmanları arasında işbirliği sağlamak amacıyla kurulmuştur. Yine İmam Maturidi ve takipçilerinin hayatını, zengin ilmi ve manevi mirasını ve ayrıca Mâtürîdiyye öğretilerini dünyaya tanıtmak da amaçlar arasındadır.

Mâtürîdî’nin içinde büyüdüğü topraklarda onun öğretisini anlama ve topluma anlatma hedefi taşıyan bir araştırma merkezinin kurulmuş olması sevindiricidir.

Merkez hakkında ayrıntılı bilgilere http://maturidi.uz  sayfasından ulaşılabilir.