Deprem bölgesine gönderilmek üzere Öğrencilerimizin başlattığı "Oyuncak Gönderme" kampanyası Anadolu Ajansı tarafından haber yapıldı.

Hem üniversiteli ablaları hem yaşıtları depremzede çocuklara oyuncak için seferber oldu

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi "Aksiyon Edebiyat ve Fikir Kulübü" öğrencileri deprem bölgesindeki çocukların acılarını bir nebze unutturmak için oyuncak kampanyası başlattı.

thumbs_b_c_dfd86bb2430cee92699211a0590cedea.jpg (345 KB)

Fotoğraf : Rabia Düzgün / AA

"Haydi Oyuncağını Paylaş" sloganıyla minik kalpleri depremzede yaşıtlarına yardıma çağıran kampanya ile çocukların yüzünde tebessüm oluşturmak için seferber olan gençler, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi kafeteryasına stant kurdu.

Kulüp Başkanı Beyzagül Öztürk, AA muhabirine, afet bölgesinden dönen bir arkadaşının gözlemleri neticesinde çocuklar için harekete geçtiklerini anlattı.

Öztürk, "Arkadaşımın, 'Bu meselenin önemini, tırlardan inen onca yardım kolisinin yanında çok nadir elimize geçen oyuncaklardan birini, annesiyle erzak sırasında bekleyen ufak bir kız kardeşimize verdiğimde anladım. Masum gözleri bir anda parıldadı. O tebessüme karşılık dünyada bir şey yoktu.' ifadesi üzerine, oyuncak kampanyasını başlatma kararı aldık." dedi.

16.02_5_AA-30327765.jpg (88 KB)

Minikler oyuncaklarını kendileri bağışlıyor

Kampanyaya çok yoğun ilgi olduğu için bağışları oyuncak araba, bebekler, eğitici oyunlar, kırtasiye malzemeleri ve hikaye kitapları olmak üzere beş ayrı kategoride topladıklarını ifade eden Öztürk, "Bu süreçte bizi en çok mutlu eden standa gelerek oyuncaklarını depremzede kardeşlerine elleriyle bağışlayan miniklerimiz oluyor. Aralarında oradaki arkadaşlarına mektup yazanlar bile var. Bunları görmek, bizi fazlasıyla motive ediyor." dedi.

16.02_5_AA-30327768.jpg (136 KB)

Oyuncaklar AFAD koordinesinde çocuklara ulaştırılacak

Oyuncak bağışlamaya gelen çocuklardan birinin duyarlılığına dikkati çeken Öztürk, "Bugün en kıymetli misafirlerimizden biri Muhammed Fatih idi. Zarfların içine çikolata ve kendi yaptığı kağıttan kalpleri koyduğu küçük mektuplarıyla hepimizi mutlu etti. Tek arzusu mektupların sahiplerine ulaşmasıymış." ifadelerini kullandı.

Toplanan yardımları Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı aracılığıyla AFAD koordinesinde bölgedeki çocuklara ulaştırmayı hedeflediklerinin altını çizen Öztürk, diğer üniversitelerin ilahiyat fakültelerini de bu kampanyaya destek vermeye davet etti.

Öztürk, bugüne kadar 75 koliye ulaşan bağış kampanyasının 19 Şubat Pazar akşamına kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.