Balkanlardan gelen Din Görevlileri Fakültemizde seminer programlarına katıldılar.

Balkanlardan gelen din görevlisi ve öğreticilerine yönelik Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Vakfı'nın destekleriyle gerçekleşen ve bir hafta süren programda Osmanlı tarihi, Türkiye tarihi, temel İslami ilimler ve güncel meselelere dair, Marmara Üniversitesi ve farklı üniversitelerden gelen öğretim üyeleri tarafından eğitimler verildi. Bölgedeki nitelikli insan gücünün artırılması amacıyla düzenlenen programa, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen misafirler katıldı.

Eğitim programına Prof.Dr. Ali Köse, Prof.Dr. Mehmet Emin Maşalı, Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Doç. Mehmet Efendioğlu, Prof.Dr. Feridun Emecen, Dr. Zahit Atçıl, Doç.Dr. Özgür Kavak, Doç.Dr. Ali Dost Ertuğrul, Doç.Dr Abdurrahman Atçıl, İshak Kızılarslan ve Doç.Dr. Ali Erken katıldılar. Programda bir konuşma yapan YTB başkanı Abdullah Eren de Türkiye'nin yakın coğrafyası ile eğitime yönelik desteklerinin devam edeceğini belirtti.