Arapça Seviye Tespit Sınavı

27 Eylül 2021 Pazartesi günü online Arapça Seviye Tespit sınavına girecek öğrencilerin dikkatine:

1. Online Seviye Tespit Sınavı saat 11:00’de başlayacaktır.

2. Hazırlığa devam edecek öğrencilerin tamamı bu sınava katılmak ve en az üç işaretleme yapmak zorundadır.

3. Sınav sistemine girebilmek için önce (https://ilahiyat.marmara.edu.tr/ogrenci/arapca-hazirlik ) adresine giriş yapın. Burada bulunan Hazırlık Öğrenci Girişi linkini tıklayınız. “Öğrenci No” kısmına her öğrenci kendi Öğrenci numarasını, “Şifre” bölümüne ise her öğrenci kendi TC kimlik numarasını yazacaktır. Güvenlik Kodu kutusuna da o sırada ekranda gördüğü beş harf ve rakamdan oluşan kod yazılacaktır. Güvenlik Kodu, büyük küçük harf duyarlı olduğundan tam olarak ekranda göründüğü şekliyle yazılmalıdır.

4. Sisteme giriş yapıldıktan sonra “Bilgilerim” bölümünden gerekli bilgileri doldurunuz.

5. Ana ekrandan Sınavlar” menüsüne girilip ekrana gelen sınavlar listesinden “Arapça Seviye Tespit” sınavı seçilecektir.

6. Sınav talimatlarının yer aldığı "Mutlaka Okuyunuz" başlıklı sayfadaki sınav talimatlarını okuyunuz.

7. Sınav başında hangi servis sağlayıcı ile sınava girdiğinizi (Servis sağlayıcılar kutudaki listeden seçilecek) ve sınav esnasında bulunmuş olduğunuz adres bilgisini girmeniz istenecektir.

8. Her sorunun zorluk seviyesine göre belirlenmiş bir süresi vardır. Bu süre içinde soru cevaplanmalıdır.

9. Sınavı bitirmek için ana menüden "Çıkış"a basmak veya ekranı kapatmak yeterlidir.

10. Sisteme girişte problem yaşayan ya da sınav esnasında interneti kesilip yeniden sınav hakkı talep eden öğrenciler Öğr. Gör. M. Sami Kanbaş’a doğrudan mesaj atıp sorunlarını bildirebilirler (Tel: 05388175556).

Hepinize başarılar dileriz.