Arapça Muafiyet / Yeterlilik (Bahar Dönemi) İlanı

1. Bahar dönemi Arapça Muafiyet/Yeterlilik sınavı 07-09 Haziran 2022 tarihlerinde icrâ edilecektir.

2. Bu sınava, bir önceki eğitim-öğretim döneminde hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayamamış olan tüm öğrenciler ile, mevcut eğitim-öğretim döneminde devam zorunluluğunu yerine getiren ve yıl içi not ortalaması kısmen yabancı dille eğitim yapılan programlarda 60 ve üzeri, tamamen yabancı dille eğitim yapılan programlarda 70 ve üzeri başarıyı sağlamış öğrenciler girebilir.

3. 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde devam zorunluluğunu yerine getiren ve yıl sonu not ortalaması 85 ve üzeri olan öğrenciler Arapça yeterlilik sınavından muaftırlar.

4. Bir önceki eğitim-öğretim döneminde başarı sağlayamayıp sınava katılmak isteyen öğrenciler 06 Haziran 2022 saat 17:00'ye kadar (https://forms.gle/uKQAx47w1RDxHgc28) adresinden başvuru formu doldurmaları gerekmektedir. Hâlen hazırlıkta eğitim gören öğrenciler bu formu doldurmayacaktır.

5. Muafiyet sınavının yapılış şekli ile alakalı ayrıntılı bilgiler, öğrencilerin e-posta adreslerine gönderilecektir.