Arapça Muafiyet Sınavı (Kış Dönemi)

1. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Arapça Muafiyet Sınavı 3 ve 4 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.  3 Şubat 2022 tarihindeki oturumlarda Gramer ve Okuma-Anlama sınavları yapılacaktır. Her iki sınavdan ortalama %50 başarı sağlayan öğrenciler  4 Şubat 2022 tarihindeki oturumlarda Dinleme Anlama, Yazılı Anlatım ve Sözlü Anlatım sınavlarına girmeye hak kazanacaktır.

2. Bu sınava, hâlen Marmara İlahiyat Fakültesi hazırlık bölümünde okuyan ve yıl içerisindeki ortalaması 60 (%100 Arapça bölümündeki öğrenciler için 70) ve üzeri olan öğrencilerle, geçen sene hazırlık döneminde başarılı olamayan öğrenciler katılabilir.

3. Sınava katılmak isteyen öğrenciler 3 Şubat 2022 tarihine kadar (https://forms.gle/zh5e4MgFYZbJE4di8) adresinden başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.

4.  Sınav tarihleri aşağıda açıklanmıştır. Sınav yerleri ise öğrencilerin e-posta adreslerine gönderilecektir.

5.  Muafiyet sınavından kısmen yabancı dille öğretim yapılan programlarda ortalama 60, tamamen yabancı dille öğretim yapılan programlarda ortalama 70 ve üzeri alan öğrenciler lisans bölümlerine devam etme hakkı kazanacaklardır.

SINAV TARİHLERİ

Perşembe (3 Şubat 2022)

Gramer sınavı, Saat 10:00.

Okuma sınavı, Saat 14.00.

Cuma (4 Şubat 2022)

Dinleme ve Yazılı Anlatım  sınavları, Saat 10:00.  (Önce Dinleme, hemen ardından Yazılı anlatım sınavı olacaktır).

Sözlü Anlatım sınavı, Saat 14:00.