Arapça Muafiyet Sınavı (Birinci Oturum) Sonuçları

Arapça muafiyet sınavının birinci oturumunda başarılı olup, 23.09.2020 Çarşamba günkü oturuma katılmaya hak kazanan öğrencilerin listesi ektedir. Bu sınavda 60 ve üzeri puan alan adaylar çevrimiçi (online) olarak Zoom uygulaması üzerinden sınava alınacaktır. Öğrencilerin hangi saatte sınava alınacağını öğrenmeleri için listede ismi verilen öğretim görevlisi ile irtibata geçmeleri gerekmektedir.

Çevrimiçi (online) sınava tabi olacak öğrencilerin sınava girebilmeleri için kişisel elektronik cihazlarına Zoom uygulamasını yüklemiş olmaları, kamera ve ses sistemlerinin sağlıklı çalışıp çalışmadığını kontrol etmiş olmaları gerekmektedir.

Birinci oturumun etkisi %60, ikinci oturumun etkisi %40’tır. Yeterlilik (muafiyet) sınavından kısmen yabancı dille öğretim yapılan programlarda ortalama 60 ve üzeri, tamamen yabancı dille öğretim yapılan programlarda ortalama 70 ve üzeri başarı sağlayan öğrenciler, bölümlerine devam etme hakkı kazanırlar.