Arapça Muafiyet Sınav Duyurusu

1. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Arapça (Yeterlilik) Muafiyet Sınavı 20 ve 21 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. 20 Eylül 2023 tarihindeki oturumlarda Gramer ve Okuma-Anlama sınavları yapılacaktır. Her iki sınavdan ortalama %50 başarı sağlayan öğrenciler 21 Eylül 2023 tarihindeki oturumlarda Dinleme Anlama, Yazılı Anlatım ve Sözlü Anlatım sınavlarına girmeye hak kazanacaktır.

1. Bu sınava, hâlen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin tamamı katılabilir. Yeni kayıt yapan öğrencilerin sınava katılma zorunluğu yoktur.

1. Sınava katılmak isteyen öğrencilerin 17 Eylül 2023 tarihine kadar (https://forms.gle/iZGSn1shVPVRVtWb9) adresinden başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.

1. Sınav tarihleri aşağıda açıklanmıştır. Sınav yerleri ise öğrencilerin e-posta adreslerine gönderilecektir.

1. Muafiyet sınavından kısmen yabancı dille öğretim yapılan programlarda ortalama 60, tamamen yabancı dille öğretim yapılan programlarda ortalama 70 ve üzeri alan öğrenciler lisans bölümlerine devam etme hakkı kazanacaklardır.

Arapça Hazırlık Müfredat İçeriği

SINAV TARİHLERİ

Çarşamba (20 Eylül 2023):

Gramer sınavı, Saat 10:00.

Okuma sınavı, Saat 14.00.

Perşembe (21 Eylül 2023):

Dinleme ve Yazılı Anlatım sınavları, Saat 10:00

(Önce Dinleme, hemen ardından Yazılı anlatım sınavı olacaktır).

Sözlü Anlatım sınavı, Saat 14:00.