Arapça Hazırlık Muafiyet Sınavı İlanı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ

ARAPÇA HAZIRLIK MUAFİYET SINAVI İLANI

İlahiyat Fakültesi Arapça Hazırlık Muafiyet Sınav Tarihleri ve Yöntemi

İlahiyat Fakültesi Arapça Hazırlık Muafiyet Sınavları 22.06.2020- 05.07.2020 tarihleri arasında çevirimiçi (online) olarak yapılacaktır. Sınavlar, her dersin öğretim görevlisi tarafından kameralı ortamda sözlü yöntemle gerçekleştirilecek ve sınavın tamamı kayıt altına alınacaktır.

Sınavlarda Başarılı Sayılma ve Puanları

1-    % 30 Arapça eğitim gören ilahiyat fakültesi öğrencileri;

Tüm sınavlardan (Okuma-anlama, Gramer, Sözlüm anlatım, Yazılı anlatım ve Dinleme) ortalama 60 puan alanlar başarılı sayılacaktır.

2-     % 100 Arapça eğitim gören İlahiyat Bölümü öğrencileri;

Tüm sınavlardan (Okuma-anlama, Gramer, Sözlüm anlatım, Yazılı anlatım ve Dinleme) ortalama 70 puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Not:

Bu yıl hazırlık okumayan 2018-2019 yılından bekleyen öğrencilerin muafiyet sınav işlemleri için Hazırlık Koordinatörü Öğretim Görevlisi M. Sami Kanbaş ile (sami.kanbas@marmara.edu.tr) adresinden (öğrenci no, ad-soyad belirterek) 21.06.2020 tarihine kadar mutlaka irtibata geçmeleri gerekmektedir.