Fakültemizin Koordinasyonunda “Türk-İslam Geleneğinde Aile” Sempozyumu Gerçekleştirildi

Türk geleneğinde ailenin önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen sempozyum, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, AKP İstanbul Milletvekilleri Metin Külünk, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara’yı temsilen yardımcısı Av. Hilmi Türkmen ile Külünk Aile Derneği Başkanı Av. Abdurrahman Külünk’ün açılış konuşmalarıyla başladı.

Sempozyuma AK Parti İstanbul milletvekili Mihrimah Belma Satır, Üsküdar ve Kadıköy ilçe kaymakamları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan bürokratlar ile çok sayıda öğrencimiz ve vatandaş katıldı.

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, İslam Geleneğinde İdeal ve Mutlu Aile, İslam Öncesinde ve İslami Dönemde Türk Ailesi, Aileyi Yeni Bir Dil ile Anlatmak, Türk-İslam Tarihinde Siyasi Evlilikler, Türk ve İslam Toplumlarında Ailenin Kurucu ve Sürdürücü Değerleri, Ailenin Kuruluşu ve Tarihimizde Etkili Aileler, Osmanlı'da Aile Yapıları, Batılılaşma ve Modernleşme Karşısında Müslüman-Türk Ailesine Yönelik Meydan Okumalar ve Çözüm Önerileri konu başlıklı oturumlarda 27 tebliğ sunuldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Zafer Gül’e üniversite bünyesinde aileye dair araştırmaların yapılacağı bir merkez kurulması teklifinde bulundu.

Bu sayfa İlahiyat Fakültesi tarafından en son 31.05.2013 09:27:46 tarihinde güncellenmiştir.