Taybe (Taibah)Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi Arasında İşbirliği Anlaşması

Suudi Arabistan Krallığının önemli üniversitelerinden olan  Taybe Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi ortak ilmî araştırmalar, öğrenci ve öğretim üyesi mübadelesi konularında işbirliği anlaşması imzaladılar.  10.02.2014 tarihinde Medine’de  gerçekleşen imza töreninde  Taybe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Al-Mazrooa , Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saud Taher ve değişik fakülte Dekanları, M.Ü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Kandur, M.Ü. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, M.Ü. Rektör Danışmanı Yard. Doç. Dr. Mustafa Ağaoğlu ve  M.Ü. İlahiyat Fakültesi Uluslararası Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Ertuğrul Boynukalın hazır bulundular. İmzalanan anlaşmaya göre M.Ü. İlahiyat Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencileri Taybe Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan kurslarda Arapça eğitimi alabilecekler, ayrıca lisans bölümü  öğrencileri  2. ve 3. sınıflarda temel İslam bilimleri derslerini bu üniversitenin ilgili bölümlerinde alabileceklerdir.

Anlaşma Metni İçin Tıklayınız.

taybe1

taybe2

Bu sayfa İlahiyat Fakültesi tarafından en son 14.02.2014 16:17:41 tarihinde güncellenmiştir.