Vefatının birinci seneyi devriyesinde Prof.Dr.Bekir Topaloğlu hocamızı rahmetle andık

Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Merhum Prof. Dr. Bekir TOPALOĞLU hocamız dua ve hatıralarla anıldı. 10 Mart 2017 Cuma günü saat 15:00 de Fakültemiz Prof. Dr. Raşit KÜÇÜK Konferans Salonu’nda yapılan anma toplantısına hocamızın aile fertleri, Fakültemiz öğretim üyeleri ve öğrencileri, dost ve sevenleri katıldı.

Fakülte Dekanlığımız ve Kelam Anabilim Dalı tarafından düzenlenen -Dekanımız Prof. Dr. Ali KÖSE’nin İl dışında bulunması sebebiyle katılamadığı- anma programına Fakülte Sekreterimiz Mehmet Toprak hocanın sunumu ile Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Safi ARPAGUŞ’un Kur’ân-ı Kerim tilaveti ve katılımcılara hoşgeldiniz konuşmasıyla başladı. Merhûm’un yakın arkadaşlarından eski Diyanet İşleri Başkanı Dr. Tayyar ALTIKULAÇ’ın açılış konuşmasından sonra Prof. Dr. M. Sâim YEPREM Başkanlığında yapılan anma oturumunda Prof. Dr. Bekir TOPALOĞLU’nun mesai arkadaşları, talebeleri ve aile fertleri hocanın farklı yönlerini anlattılar.

Oturumda Kelam Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hatice K. ARPAGUŞ, Öğretim Üyeleri, Prof. Dr. Metin YURDAGÜR, Prof. Dr. Yusuf Şevki Yavuz ve Prof. Dr. İlyas ÇELEBİ ve hocamızın kerîmeleri Elif TOPALOĞLU söz aldılar. Oturum sonunda merhûm’un dayısı Yahya KUTLUOĞLU’da söz alarak hocamız hakkında hatıralar paylaştı.

Dualarla sona eren toplantı sonrasında M.Ü. İlahiyat Fakültesi Vakfımızca katılımcılara salon çıkışında ikramda bulunuldu. (10.03.2017).