Toplum Yararına Projelerde Öğrenci İstihdamı

Türkiye İş Kurumu tarafından Yükseköğretim Kanunu kapsamındaki Yükseköğretim öğrencilerinin (açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç) çalışma hayatıyla tanışmalarını sağlamak ve bu kişilere çalışma disiplini kazandırmak amacıyla Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında, toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda kamu kurum veya kuruluşlarıyla (Diyanet ve Müftülüklerde) en fazla üç ay süreyle aşağıdaki alanlarda TYP (Toplum Yararına Projelerde) öğrenci istihdamı sağlanacaktır.

Alanlar;
a) Doğanın korunması.
b) Kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması.
c) Kütüphanelerin bakımı ve düzeni.
ç) Kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi.

Bu madde kapsamında düzenlenecek TYP’lerde uygulama süresi 3 ay boyunca haftada üç gün olmak üzere günlük sekiz saattir.
Her bir katılımcıya yapılacak ödeme, 4857 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen günlük asgari ücret miktarının katılım sağlanan gün sayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktardan oluşur. (Takriben 800-900 TL)

İlgilenen öğrencilerimiz sadik@marmara.edu.tr adresine İsim Soyisim, telefon ve e-mail adresini göndermeleri gerekmektedir.