Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Abdülhamit Birışık Pakistan'da Uluslararası Eğitim Konferansı'na katıldı

Merkezi İslamabad’da bulunan The Riphah International University’nin Faisalabad şehrindeki kampüsünde Pakistan Yüksek Öğrenim Kurumu (Higher Education Commission of Pakistan) ile ortaklaşa olarak 30 Nisan-1 Mayıs 2016 tarihleri arasında “International Educational Conference” üst başlığı ile tertip edilen “Contemporary Educational Problems and their Solutions: in the Light of Holy Prophet (SAW)’s Teachings” adlı sempozyuma Onur Konuğu (Guest of Honor) sıfatıyla konuşmacı olarak davet edilen Prof.Dr. Abdulhamit BİRIŞIK “ Neey Peydâ Hôney Vâley İslâmî Mülk Pakistan meyn Medresôn aor Dinî Ta’limî İdârôn ki Mevcûdgî ko Ek Tenkîdî Nazar (Yeni Bir İslâmî Ülke Olan Pakistan’da Medreselerin ve Dinî Eğitim Kurumlarının Varlığına Yönelik Eleştirel Bir Bakış )” adıyla Urduca bir bildiri sundu ve diğer oturumlarda görevler aldı.

Programa Pakistan’ın Dini İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı, Pakistan Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı, bazı Milletvekilleri ve çok sayıda Rektör yanında Pakistan’ın ve başka ülkelerin üniversitelerinden öğretim üyeleri katıldı.