Mezunumuz Dr. Kadir Topbaş Bey'e Marmara Üniversitesi'nden Fahri Doktora

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve aynı zamanda Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş'a Marmara Üniversitesi tarafından Fahri Doktora diploması tevcih edildi. Diplomayı Rektör M. Emin Arat'tan alan Dr. Kadir Topbaş "İlkokul diploması aldığım günkü heyecanı yaşıyorum" dedi. Haydarpaşa kampüsü Reşat Kaynar Salonu'nda gerçekleşen törende nostalji yaşayan Dr. Kadir Topbaş "İlahiyat Fakültesi'nde öğrenciyken bu salonda güreş turnuvasına katıldığını, şimdi aynı salonda fahri doktora diploması aldığını" belirtti. Rektör Arat, Dr. Kadir Topbaş'a İlahiyat Fakültesi emekli hocası Prof. Dr. Hüsrev Subaşı tarafından hazırlanan bir hat tablosunu takdim etti. Dr. Kadir Topbaş bir başka nostaljiyi İlahiyat Fakültesi'ndeki arşiv dosyasında bulunan öğrencilik yıllarına ait siyah-beyaz fotoğrafının takdimiyle yaşadı. Fotoğrafı takdim eden İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse'nin "Hollywood büyük fırsat kaçırmış" sözleri salondakileri güldürdü. Topbaş da fotoğrafa bakarak "Dekanımız sürpriz yaptılar, çok teşekkür ediyorum. Yıllar geride kalmış" yorumuyla karşılık verdi.