Kuveyt Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi Anlaşma İmzaladı

Kuveyt Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi öğrenci ve öğretim üyesi mübadelesi, ortak araştırmalar yürütme konusunda genel bir işbirliği anlaşması imzaladılar. 26.03.2013 günü Kuveyt'te imzalanan anlaşmada Marmara Üniversitesi Rektörü Zafer Gül, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Kandur, Kuveyt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullatif al-Bader, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Firyal Bou-Rabee, Kuveyt Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Yiğit, M.Ü. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse ve M.Ü. İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Boynukalın hazır bulundular. Bu anlaşmaya göre Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri hazırlık sınıfında ve yaz tatilinde Kuveyt Üniversitesinde Arapça Eğitimi görebilecekler, ayrıca Mevlana değişim programı çerçevesinde 2. 3. sınıflarda temel İslam bilimleri derslerini Kuveyt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde alabilecekler.

Anlaşma Metni için Tıklayınız

Kuveyt2