Fakülte Hocalarımızdan Yrd.Doç.Dr. Bilal Baş Oxford Üniversitesi’nde Misafir Araştırmacı Olarak Görev Yapacak

Fakülte hocalarımızından Yrd.Doç.Dr. Bilal Baş İngiltere'nin Oxford Üniversitesi'ne bağlı Faculty of Theology and Religion'da bir yıl süreyle misafir araştırmacı olarak görev yapacak. Burada Bizans Tarihi ve Late Antiquity sahalarının en önde gelen isimlerinden sayılan Prof. Averil Cameron'un gözetiminde "Geç Antikçağ'da Bizans Manastırcılığı (300-600): Asketik Teoloji, Manastır Ekonomisi ve Kilise Siyaseti" başlıklı projesinde çalışmalar yapacak. Hocamız ayrıca Oxford Centre for Byzantine Studies ile Oxford Centre for Late Antiquity'de misafir üye statüsünde seminer vb. çok sayıda faaliyete katılacak ve iki sahanın da dünya çapında en önde gelen uzmanlarıyla tanışma fırsatı bulacak.

Bilal Baş