2024-2025 İKİLİ ANLAŞMALARIMIZ VE ERASMUS+ PROGRAMI YURTDIŞI ÖĞRENİMİ VE ARAPÇA STS İÇİN BAŞVURULAR

2024-2025 İKİLİ ANLAŞMALARIMIZ VE ERASMUS+ PROGRAMI YURTDIŞI ÖĞRENİMİ VE ARAPÇA STS İÇİN BAŞVURULAR

 

*Fakültemiz ve yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında İkili Anlaşmalar ve Erasmus+ kapsamında yurtdışına öğrenci gönderilmesi ve bu öğrencileri belirlemek için yapılması planlanan Arapça STS için öğrencilerimiz başvurularını 15 Şubat - 8 Mart 2024 tarihleri arasında aşağıdaki linkteki başvuru formu üzerinden gerekli talimatları yerine getirerek yapabileceklerdir.

https://forms.gle/r3XrVBnAP81NWrt97

*Arapça STS'nin yapılacağı tarih ve yapılış şekli daha sonra ilan edilecektir.

*Yurtdışı programına sadece lisans öğrencileri başvurabilirler. Sınava girecek lisans öğrencilerinin 2024-2025 öğretim yılında 2. veya 3. sınıfta okuyacak olmaları gerekmektedir. Hazırlık sınıfı öğrencileri ve halen 6. ve 8. yarıyılda okuyan öğrenciler yurt dışı programından faydalanamazlar. Diğer başvuru koşullarını sağlaması durumunda öğrencinin alttan dersinin olması başvurusuna engel değildir.

*Yurtdışına gidecek öğrenciler Genel Ağırlıklı Not Ortalaması'nın %50'si, yapılacak dil sınavından alacakları puanın % 50'si göz önünde bulundurularak elektronik başvuru sistemi üzerinden yapacakları üniversite tercihlerine göre belirlenecektir. 

* Üniversite kurulu tarafından belirlenen öğretim üyesi heyeti, yurtdışına gitmeye hak kazanan öğrencilerle mülakat yapacaktır. Bu mülakat sonucu öğrencilerin yurtdışına gidişleri onaylanacaktır. 

* Yurtdışı öğrenim hakkından istifade etmek isteyen lisans öğrencilerinin GANO'sunun en az 4.00 üzerinden 2.50 olması gerekmektedir.

*Yapılacak Arapça seviye tespit sınavından 100 üzerinden en az 50 puan alamayan öğrenciler değerlendirmeye tâbi tutulmayacaklardır.

*Fakültemiz Uluslararası İlahiyat, Arapça İlahiyat, İngilizce İlahiyat ve Yabancı Öğrencilerimizin notları (ikili Anlaşma ile gidilebilecek üniversiteler açısından) kendi içlerinde ayrıca değerlendirilecek ve bu öğrencilerimize belli oranlarda özel kontenjan sağlanmaya çalışılacaktır.

*Ana dili Arapça olan öğrenciler bu programa başvuramazlar.

*Başvurular 2024-2025 öğretim yılı güz ve bahar dönemleri için yapılacak olup, önümüzdeki yıl için başka bir tarihte başvuru alınmayacaktır.

ÖNEMLİ NOTLAR:

1- Öğrencilerimize ikili anlaşmalar veya erasmus+ ile yurtdışında okuma imkânı sadece bir defaya mahsus verilebilmektedir. Lisans döneminde daha önce bu imkândan istifade eden öğrencilerimizin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

2- YTB öğrencileri Erasmus+ programından yararlanamazlar. İkili anlaşmalar kapsamında yurtdışı eğitiminden faydalanmaları ise YTB başkanlığınca onay verilmesi durumunda mümkün olabilecektir. Bu itibarla başvuru yapabilir ve yabancı dil STS sınavına girebilirler.

3- Değerlendirme sonucunda yurtdışına gitmeye aday olan öğrencilerimizin –kontenjan değişikliği, anlaşma iptali vb. karşı üniversitelerden ya da gidilecek ülkelerden kaynaklanan sebeplerden dolayı- yurtdışına gidememe ihtimali bulunmaktadır. Ortaya çıkabilecek bu gibi durumlardan üniversitemiz ve fakültemiz kesinlikle sorumlu değildir.

4- Yurtdışı üniversitelerde alınan derslerin notları üniversitemizde geçerli olan not sistemine çevrilerek transkriptlere işlenecek ve öğrencilerimizin not ortalamalarına etki edecektir.

Bilgi için;

--

Dr. Öğr. Üyesi M. Sami Kanbaş
Uluslararası Ofis Koordinatörü
Tel:  0216 777 47 00   / 4710

HIZLI ERİŞİM