2019-2020 Mevlana Programı ve İkili Anlaşmalar Kapsamında Yurtdışı Öğrenimi ve Arapça STS için Başvurular

Fakültemiz ve yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında Mevlana Değişim Programı ve İkili Anlaşmalar kapsamında yurtdışına öğrenci gönderilmesi ve bu öğrencileri belirlemek için yapılması planlanan Arapça STS  için öğrencilerimiz  başvurularını 12 Şubat-1 Mart 2019 tarihleri arasında aşağıdaki linkteki başvuru formu üzerinden gerekli talimatları yerine getirerek yapabileceklerdir.

Elektronik başvuru formu çıktısını güncel transkriptinizle birlikte başvuru tarihleri içerisinde Fakültemiz Uluslararası Ofisine ( Mehmet Cengiz Binası 2. Kat D11 no.lu oda) teslim etmeniz gerekmektedir.

 

ELEKTRONİK BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

 

  • Arapça STS’nin yapılacağı tarih ve öğrencilerin sınava girecekleri yerler daha sonra ilan edilecektir.
  • İngilizce eğitim verilen Malezya Uluslararası İslam Üniversitesine gitmek isteyen öğrenciler de başvurularını yukarıdaki elektronik başvuru linki üzerinden yapacaklardır. Ancak bu öğrenciler için ayrıca İngilizce STS yapılacak olup bu konuyla ilgili ayrıntılı duyuru Üniversitemiz Uluslararası Ofisi Mevlana Programı internet adresi üzerinden ( http://mevlana.uluslararasi.marmara.edu.tr/ ) yapılacaktır.
  • Yurtdışı programına lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencileri başvurabilirler. Sınava girecek lisans öğrencilerinin 2019-2020 öğretim yılında 2 veya 3. sınıfta okuyacak olmaları gerekmektedir.  Hazırlık sınıfı öğrencileri programdan faydalanamazlar. Diğer başvuru koşullarını sağlaması durumunda öğrencinin alttan dersinin olması başvurusuna engel değildir.
  • Yurtdışına gidecek öğrenciler Genel Ağırlıklı Not Ortalaması’nın % 50’si, yapılacak dil sınavından alacakları puanın % 50’si göz önünde bulundurularak elektronik başvuru sistemi üzerinden yapacakları üniversite tercihlerine göre belirlenecektir.

 

ÜNİVERSİTE KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

  • Yurtdışı öğrenim hakkından istifade etmek isteyen lisans öğrencilerinin GANO veya YANO’sunun en az 4.00 üzerinden 2.50; yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin GANO’sunun en az 4.00 üzerinden 3.00 olması gerekmektedir.
  • Yapılacak Arapça seviye tespit sınavından 100 üzerinden en az 50 puan alamayan öğrenciler değerlendirmeye tâbi tutulmayacaklardır
  • Fakültemiz Uluslararası İlahiyat, Arapça Lisans ve Lisansüstü İlahiyat, İngilizce İlahiyat ve Yabancı Öğrencilerimizin notları (ikili Anlaşma ile gidilebilecek üniversiteler açısından) kendi içlerinde ayrıca değerlendirilecek ve bu öğrencilerimize belli oranlarda özel kontenjan sağlanmaya çalışılacaktır.
  • Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri kontenjanlarına araştırma görevlisi ve ÖYP kadrosunda olan öğrenciler başvuramaz.
  •  Ana dili Arapça olan öğrenciler Arap ülkeleri üniversiteler kontenjanlarına başvuramazlar.
  •  Başvurular 2019-2020 öğretim yılı güz ve bahar dönemleri için yapılacak olup, önümüzdeki yıl için başka bir tarihte başvuru alınmayacaktır.

 

ÖNEMLİ NOTLAR :

 

1- ÖĞRENCİLERİMİZE MEVLANA veya İKİLİ ANLAŞMALARLA YURTDIŞINDA OKUMA İMKANI SADECE BİR DEFAYA MAHSUS OLARAK VERİLEBİLMEKTEDİR. LİSANS veya YÜKSEK LİSANS / DOKTORA DÖNEMİNDE DAHA ÖNCE BU İMKANDAN İSTİFADE EDEN ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞVURULARI DEĞERLENDİRMEYE ALINMAYACAKTIR. HAZIRLIK SINIFINDA YURTDIŞINA ARAPÇA EĞİTİMİ İÇİN GİDEN ÖĞRENCİLERİMİZ İSE BAŞVURUDA BULUNABİLİRLER.

 

2- DAHA ÖNCE HERHANGİ BİR ARAP ÜLKESİNE MEVLANA PROGRAMI YA DA İKİLİ ANLAŞMA İLE GÖNDERİLEN  ÖĞRENCİLERİMİZİN -YETERLİ EK KONTENJAN AÇILMASI DURUMUNDA-  MALEZYA'YA  İKİLİ ANLAŞMA ÇERÇEVESİNDE MASRAFLARIN TAMAMI KENDİLERİ TARAFINDAN KARŞILANMAK  ŞARTIYLA GİTMELERİ MÜMKÜN OLABİLECEKTİR.  BU FIRSATTAN YARARLANMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİMİZİN ELEKTRONİK BAŞVURU YAPARAK MARMARA  ULUSLARARASI OFİS (GÖZTEPE) TARAFINDAN YAPILACAK OLAN İNGİLİZCE STS YE GİRMELERİ GEREKMEKTEDİR.

 

3- YTB ÖĞRENCİLERİ MEVLANA PROGRAMINDAN YARARLANAMAZLAR. İKİLİ ANLAŞMALAR KAPSAMINDA  YURT DIŞI EĞİTİMNDEN FAYDALANMALARI İSE YTB BAŞKANLIĞINCA ONAY VERİLMESİ DURUMUNDA MÜMKÜN OLABİLECEKTİR.   BU İTİBARLA BAŞVURU YAPABİLİR  ve  YABANCI DİL STS SINAVINA GİREBİLİRLER.

 

4- ÖNCEKİ YILLARDA Y.Ö.K MEVLANA BURSU ALMAYA HAK KAZANIP ya da BURS ALMAYA HAK KAZANMAMIŞ OLSA DA – gerek Mevlana gerekse ikili anlaşmalar kapsamında-  KARŞI ÜNİVERSİTELERDEN KESİN KABULÜ GELDİKTEN SONRA BELGELENDİRİLMİŞ ZARURİ BİR MAZERETİ OLMAKSIZIN YURTDIŞINA GİTMEKTEN VAZGEÇEN ÖĞRENCİLER YURTDIŞI DEĞİŞİM PROGRAMINA BAŞVURAMAZLAR. 

 

5- DEĞERLENDİRME SONUCUNDA YURTDIŞINA GİTMEYE ADAY OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN –KONTENJAN DEĞİŞİKLİĞİ, ANLAŞMA İPTALİ vb. KARŞI ÜNİVERSİTELERDEN ya da GİDİLECEK ÜLKELERDEN KAYNAKLANAN SEBEPLERDEN DOLAYI- YURTDIŞINA GİDEBİLMELERİNİN GERÇEKLEŞMEME İHTİMALİ BULUNMAKTADIR. ORTAYA ÇIKABİLECEK BU GİBİ DURUMLARDAN ÜNİVERSİTEMİZ ve FAKÜLTEMİZ KESİNLİKLE  SORUMLU DEĞİLDİR.

 

6- YURTDIŞI ÜNİVERSİTELERDE ALINAN DERSLERİN NOTLARI ÜNİVERSİTEMİZDE GEÇERLİ OLAN NOT SİSTEMİNE ÇEVRİLEREK  TRANSKRİPTLERE İŞLENECEK ve  ÖĞRENCİLERİMİZİN NOT ORTALAMALARINA ETKİ EDECEKTİR.

 

HIZLI ERİŞİM