2019-YKS ile Fakültemize yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri

2019-YKS ile Fakültemizin İlahiyat, İlahiyat (İÖ), İlahiyat (Arapça) ve İlahiyat (İngilizce) programlarından birisine yerleştirilen öğrenciler kayıt işlemlerini 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında e-Devlet mobil uygulaması veya web sitesi (https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit) üzerinden yapabileceklerdir. E-Devlet arama kutusuna “Üniversite E-Kayıt (Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı)” yazılarak kayıt sayfasına ulaşılabilir. E-Devlet üzerinden kayıt işlemini başarılı şekilde yapan öğrencilerin başka işlem yapmalarına veya Fakültemize herhangi bir evrak getirmelerine gerek yoktur.

E-Devlet üzerinden kayıt yaptıramayan öğrencilerin bizzat kendileri, kayıt için gerekli evraklarla birlikte 22-23 Ağustos 2019 tarihlerinde Fakültemize gelerek kayıtlarını yaptıracaklardır.

Kayıt işlemlerinin tamamlanmasından sonra boş kalan kontenjanlar ÖSYM’ye iletileceğinden yukarıda belirtilen kayıt tarihleri dışında kayıt yapılması söz konusu değildir.

Kayıt işlemleri hakkında daha ayrıntılı bilgi için Üniversitemiz tarafından yapılan ilanlar takip edilmelidir (http://oidb.marmara.edu.tr/notice/2019-yks-yeni-kayit-islemleri/)

 

Not:

1) İlahiyat, İlahiyat (İÖ) ve İlahiyat (Arapça) programlarına yerleştirilen öğrenciler için, Eylül ayı içerisinde Yabancı Dil (Arapça) muafiyet sınavı yapılacaktır. Sınavın tarihleri ve sınav yerleri için tıklayınız. Bu sınava isteyen öğrenciler katılabilirler. Hazırlık dersleri başladıktan sonra yeni kayıt yaptıran öğrenciler için ayrıca Arapça seviye tespit sınavı eğitim-öğretimin ilk günü olan 23 Eylül 2019 tarihinde saat 10:00'da yapılacaktır. Seviye tespit sınavına bütün öğrencilerin katılması gerekmektedir.

2) İlahiyat (İngilizce) programına yerleştirilen öğrenciler için Yabancı Dil (İngilizce) muafiyet sınavı Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacaktır. Bu programa yerleştirilen öğrenciler hazırlık derslerini de Üniversitemizin Göztepe Kampüsünde bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu’nda göreceklerdir.

HIZLI ERİŞİM