Kuveyt Üniversitesi'nde Bahar döneminde eğitim görmekte olan öğrencilerimiz Kuveyt'te düzenlenen Körfez Kültür Festivali kapsamında açılan Türk Obası etkinliklerine katılıp Büyükelçimiz Sayın Ayşe Hilal Sayan Koytak ile bir araya geldiler.

kuveytsaosyalbahar2020 (1).jpg (155 KB)

kuveytsaosyalbahar2020 (2).jpg (81 KB)

 

 

Mevlana Programı Kapsamında 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde Katar'da Eğitim Gören Öğrencilerimizin Sosyal Faaliyetleri

Öğrencilerimiz Katar’ın başkenti Doha’daki Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret etti. Öğrencilerimizin ziyaretinde kendilerine  Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Selçuk Koca ve Enstitü’de öğretim görevlisi İbrahim Arıoğlu hocaların eşlik etti.

katar sosyal 20192.jpg (77 KB)

 

Öğrencilerimiz T.C. Doha Büyükelçiliği’nde yapılan 29 Ekim Resepsiyonuna katıldı. Katar Büyükelçisi Fikret Özer, eşi ve Yunus Emre Enstitüsü müdürü Selçuk Kürşat Koca ile birlikte resim çektirdi.

katar sosyal 20193.jpg (87 KB)

Öğrencilerimizin gezisinden bir kare:

katar sosyal 20194.jpg (143 KB)

 

Mevlana Programı Kapsamında 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde Fas'da Eğitim Gören Öğrencilerimizin Sosyal Faaliyetleri

Fas gezisinde rehber Karaviyyin Üniversitesinin tarihini, üniversitenin kütüphanesinin önünde anlatıyor:

fas sosyal 1.jpg (166 KB)

Karaviyyin Üniversitesi'nin içindeki tarihi medrese :

fas sosyal 2.jpg (174 KB)

Tarihi velili şehrinde gezi programı:

fas sosyal 3.jpg (287 KB)

 

 

 

Mevlana Programı Kapsamında 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde Umman'da Eğitim Gören Öğrencilerimizin Sosyal Faaliyetleri

umman kulturel faaliyet5.JPG (131 KB)

umman kulturel faaliyet6.JPG (73 KB)

 

2019-2020 Güz dönemi Mevlana programı ile Ürdün Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Ürdüniyye Üniversitesitelerine Giden Öğrencilerimizin Kültürel Faaliyetleri

Öğrencilerimiz Ürdün Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Ürdüniyye Üniversitesi öğrencileri Salt Türk Şehitlerinin Makamını ziyaret etti.

sehitlik.jpg (956 KB)

Öğrencilerimiz Ürdün Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Ürdüniyye Üniversitesi öğrencileri ile Dünya’nın yedi harikasından biri olan Petra’yı gezdi.

petra.jpg (933 KB)

 

 

Mevlana değişim programı çerçevesinde Katar'da eğitim gören öğrencilerimiz Katar Büyükelçiliğimizde yapılan 29 Ekim resepsiyonuna katıldılar.

Mevlana değişim programı çerçevesinde Katar'da eğitim gören öğrencilerimiz T.C. Doha Büyükelçiliği'nde yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katıldılar. Öğrencilerimiz Katar Büyükelçimiz Fikret Özer, eşi ve Yunus Emre Enstitüsü müdürü Selçuk Kürşat Koca ile birlikte resim çektirdiler.

IMG-20191027-WA0013.jpg (84 KB)

 

 

Mevlana değişim programı çerçevesinde Katar'da eğitim gören öğrencilerimiz Katar Büyükelçiliğimizde yapılan 29 Ekim resepsiyonuna katıldılar.

Öğrencilerimiz Milli Savunma Bakan Yardımcımız Sayın Muhsin Dere ile birlikte :

Milli Savunma Bakan Yardımcımız

 

Öğrencilerimiz Katar Büyükelçimiz Sayın Fikret Özer ile birlikte:

 

 

 

2017-2018 Bahar Döneminde Katar Üniversitesi'nde Eğitim Gören Öğrencilerimizin Faaliyetleri...

Öğrencilerimiz, Katar Büyükelçimiz Sayın Fikret Özer ve Katar'da görev yapan Türk Öğretim Görevliler ile birlikte Yunus Emre Kongre Merkezi Konferans Salonunda : 

Öğrencilerimiz İslami İlimler Dekanı ile :

 

Öğrencilerimiz SUQ vakfında :

 

 

2017-2018 Güz Döneminde Ürdün'de Eğitim Gören Öğrencilerimizi Faaliyetleri:

 Öğrencilerimiz Ürdün İlahiyat Fakültesi Dekan ve Dekan yardımcısı ile beraber:

 

 

 

ASU Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Ürdün üniversitelerinde eğitim gören öğrencilerimizden Türk Şehitliğine ziyaret:

 

 

 

 

 

ASU Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde eğitim gören öğrencilerimizin İrbid (Ummu Kays) Şehri gezisi:

 

 

 

 

Ürdün Üniversitesindeki öğrencilerimizin Petra Antik Kent Ziyareti:

 

 

 

 

Öğrencilerimiz Ürdün Üniversitesi Kütüphanesinin önünde :

 

 

 

2016-2017 Bahar Döneminde Fas Karaviyyin Üniversitesi'nde Eğitim Gören Öğrencilerimizin Faaliyetleri

-Uluslararası Malikilik Sempozyumu:

 

-Darül Hadis Müessesesi:

 

-Karaviyyin Camii:

 

-Volubilis Antik Kenti:

 

-Chefchaoene Şehri :

 

-Asilah Şehri:

 

-Fes Şehri :

 

-Marzuoka Şehri :

 

-Marzuoka Şehri Çöl Gezisi:

 

-Tatvan:

 

2016-2017 Bahar Döneminde Ürdün Üniversitesi'nde Eğitim Gören Öğrencilerimizin Faaliyetleri

-Üniversite bünyesinde Türkçe okuyan öğrenciler tarafından düzenlenen Kudüs etkinliği programı:

 

Ürdün Üniversitesi bahçesindeki saat kulesi:

 

-İlahiyat fakültesi elif binası önü:

 

-Salt Türk Şehitliği:

 

-Osmanlı'nın Arap isyanında İstanbul'a geri dönemeyen son tarihi treni:

 

-Petra Antik Kenti:

 

-Petra Antik Kenti:

 

-Beytül Makdis ziyareti-Kudüs/ Kubbetüssahra:

 

-Kudüs - Kıble Mescidi önü:

 

Sultan Qaboos Arap Dili Enstitüsünde Eğitim Görmekte Olan Öğrencilerimiz Muskat Büyükelçiliğimizi Ziyaret Ederek Büyükelçimiz Sayın Atılay Ersan Beyefendiye Misafir Oldular. 

 

Katar Üniversitesi'nde öğrenim görmekte olan öğrencilerimiz Uluslararası öğrenciler gününde, Anadolu Öğrenci Kulübünün bir faaliyeti olarak ülkemizi tanıtan stand hazırladılar. Standı Katar Büyükelçimiz Ahmet Demirok Bey ve Katar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Muhammed Aydın da ziyaret etti.

Umman Sultan Qaboos Arapça Eğitim Enstitüsünde Pratik Arapça Kursu Eğitimlerini Tamamlayan Öğrencilerimiz Yurda Döndü

Ürdün Zerka Üniversitesi'nde 2014-2015 Eğitim Yılı Güz Dönemini Başarıyla Tamamlayan Öğrencilerimiz Yurda Döndüler

Umman Sultan Qaboos Üniversitesi'nde 2014-2015 Eğitim Yılı Güz Dönemini Başarıyla Tamamlayan Öğrencilerimiz Yurda Döndüler

Ürdün Üniversitesi'nde 2014-2015 Eğitim Yılı Güz Dönemini Başarıyla Tamamlayan Öğrencilerimiz Yurda Döndüler...

Umman Sultan Qaboos Arapça Eğitim Enstitüsünde Pratik Arapça Kursuna Katılacak 14 Öğrencimizi Yolcu Ettik. (14.04.2015)

Umman

Mevlana Değişim Programıyla Bahar 2015 dönemini Umman Sultan Qaboos Üniversitesinde okuyacak öğrencilerimizi Umman'a uğurladık...(23.02.2015)

 

2014-2015 Eğitim yılı bahar döneminde Ürdün Zarqa Üniversitesi'nde okuyacak öğrencilerimizi Ürdün'e uğurladık.

zerqa

 

2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemini Ürdün Üniversitesinde okumak üzere 16 öğrencimizi Ürdün'e uğurladık.(29.01.2015)

Malezya İslam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Mizan Hitam ve bir grup Malezyalı öğrenci Fakültemizi ziyaret etti.

 

Kosova Priştina İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Fahrush Rexhepi ile beraberindeki heyet Fakültemizi ziyaret ettiler. Fakültemizle Kosova Priştina İslami İlimler Fakültesi arasında işbirliği anlaşması imzalandı. (18.11.2014)

Ürdün’ün önde gelen üniversitelerinden Zerka Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi arasında Mevlana öğrenci değişim protokolü ve öğrenci, öğretim üyesi mübadelesi ile ortak araştırmalar yürütülmesine imkan veren genel işbirliği kapsamında anlaşma imzalandı. 

Zarqa1

Zarqa3

Güz Döneminde Umman Sultan Qaboos Üniversitesi İslami İlimler ve Arap Dili ve Edebiyatı bölümlerinde okumak üzere Umman'a gönderdiğimiz öğrencilerimiz eğitimlerine devam etmektedirler.

3

1

 

Öğrencilerimiz 2014-2015 Güz döneminde eğitim görme üzere Ürdün Zerqa Üniversitesi'ne gittiler ve eğitimlerine başladılar. (16.10.2014)

1

Mevlana değişim programı çerçevesinde Katar Üniversitesi'nde okuyan Marmara İlahiyat öğrencileri Katar'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluştular (15.09.2014)

Cumhurbaşkanı

Cumhurbaşkanımız Katar'da Öğrencilerimizle Buluştular

Mevlana değişim programıyla 2014-15 akademik yılında Malezya İslam Üniversitesi'nde okuyacak İngilizce İlahiyat bölümü öğrencilerimiz derslere başladılar...

1

Ürdün Zerqa Üniversitesi ve Ewan Enstitüsünde eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz yurda döndüler.

ivan1

ivan2

ivan4

Fas Daru'l-Hadis el-Haseniyye'de eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz sertifikalarını aldılar...

fas

fas1

fas2

fas3

Ürdün Zarqa Üniversitesi'nde yaz kursuna devam eden öğrencilerimiz eğitimlerini tamamlayarak sertifika aldılar. Sertifika töreninde Ürdün Büyükelçimiz Sedat Önal bey ve Öğretim Üyemiz Doç.Dr. Ali Ayten hazır bulundular.

Zarqa Üniversitesi

2 Ağustos 2014 tarihinde Dr. Ali Ataç hocamız başkanlığındaki 24 kişilik grup Fas'a hareket etti. Hazırlık sınıfını üstün başarıyla tamamlayan öğrencilerden oluşan grup, Arapçalarını geliştirmek üzere başkent Rabat'taki "Dâru'l-Hadis el-Haseniyye" adlı enstitüde 7 Eylül tarihine kadar yoğun bir şekilde kurs görecek.

Fasa giden öğrencilerimiz

3 Ağustos 2014 tarihinde Doç.Dr. Ali Ayten hocamız başkanlığındaki 34 kişilik grup Ürdün'e hareket etti. Hazırlık sınıfını üstün başarıyla tamamlayan öğrencilerin yanında, lisans, yüksek lisans ve ingilizce ilahiyat bölümü öğrencilerinden oluşan grup, Arapçalarını geliştirmek üzere başkent Amman'daki "el-Îvân" adlı enstitüde 3 Eylül tarihine kadar yoğun bir şekilde kurs görecek.

ürdüne giden öğrencilerimiz

 

Marmara İlahiyat'tan Ürdün Uluslararası İslam Üniversitesi'ne bir dönemlik öğrenci değişim programıyla giden öğrencilerimizden dördü Bağdat Kanalı'na konuk oldular. Türk-Arap ilişkileri, Türk dizileri gibi konular üzerine konuştular. İşte programdan bir kesit.

Ürdün Tv Programı

Programı izlemek için tıklayınız...

 

Malezya İslam Üniversitesi'nde Mevlana değişim programı çerçevesinde bir dönem okuyan öğrencilerimiz Zeynep Demirşen, Şeyma Özdemir ve Fatma Zehra Şenyüz eğitimlerini başarıyla tamamlayıp ülkemize döndüler.

Malezya1

Öğrencilerimiz Malezya İslam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Abdulaziz Berghout ile birlikte...

Malezya2

Malezya3

Malezya4

Üniversitemiz ile Katar Üniversitesi arasındaki eğitim işbirliği anlaşması çerçevesinde Bahar Dönemini bu üniversitenin İslami İlimler Fakültesinde okuyan öğrencilerimiz resmi bir ziyaret için Katar'da bulunan Başbakan Yardımcısı Sn. Bülent Arınç ile bir araya geldi.

Üniversitemiz ve Kuveyt Üniversitesi arasındaki eğitim işbirliği anlaşması çerçevesinde bahar döneminde Kuveyt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimiz yurda döndüler. (15.06.2014)

İkili Anlaşmalarımız Çerçevesinde Katar Üniversitesi ve Umman Sultan Qaboos Üniversitesi İslami İlimler Fakültelerinde ilkbahar eğitim dönemini bitiren öğrencilerimiz yurda döndüler. (23.06.2014)

Katarummandonen

1

2

3

 Hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayan öğrencilerimizden bir grup dil eğitimi için Ürdün'e gittiler. (22.06.2014)

urdungidis1

 

 

Ürdün Üniversitesi ve İslami İlimler Fakültelerinde bahar dönemi boyunca sürdürdükleri eğitimlerini başarıyla tamamlayan lisans öğrencilerimiz yurda döndü. 

urdundonus

urdundonus2

Katar Hamed b. Halife Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Arap Dili Öğretim Programına katılan 14 öğrencimiz eğitimlerine devam etmekteler.

1

2

 

Mevlana değişim programı çerçevesinde Kuveyt Üniversitesi'nde okuyan Marmara İlahiyat öğrencileri (Büşra Özdemir, Elif Işık, Esra Taşkesen, Hatice Büşra Paksoy, Fatıma Nur Ünal) Kuveyt'i ziyaret eden Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile Beyan Sarayı'nda görüştüler (02.04.2014).

Umman Sultan Qaboos Üniversitesi İslami İlimler ve Arap Dili ve Edebiyatı bölümlerinde okumak üzere gönderdiğimiz öğrencilerimiz eğitimlerine devam etmekteler.

 

Sultan Qaboos Arap Dili Öğretim Enstitüsü'ndeki öğrencilerimiz eğitim ve sosyal faaliyetlere devam etmektedirler.

 

Marmara İlahiyattan 24 öğrencimizi dil eğitimi almak üzere Umman'da bulunan Sultan Qaboos Arap Dili Öğretim Enstitüsü'ne uğurladık. Öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

 

 

Üniversitemiz ve Sultan Qaboos Üniversitesi (Umman)  arasındaki mutabakat uyarınca 11 öğrencimiz bahar dönemini bu üniversitenin İslami İlimler ve Arap Dili ve Edebiyatı bölümlerinde okumak üzere 23 Şubat Pazar günü Umman'a gitti.

Akademik işbirliği anlaşmaları çerçevesinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden  Ürdün Üniversitesine 10 öğrenci, Ürdün Uluslararası İslami İlimler Üniversitesine 25 öğrenci olmak üzere  toplam 35  öğrencimiz 2014 eğitim yılı bahar dönemini okumak üzere Ürdün’e gitti. 

 

Ürdün

Kuveyt Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi arasındaki akademik işbirliği anlaşması uyarınca 2014 eğitim yılı bahar dönemini Kuveyt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde okuyacak olan 5  öğrencimiz Kuveyt’te. 

Kuveyt

Marmara Üniversitesi ve Katar  Üniversitesi arasındaki akademik işbirliği çerçevesinde 2014 eğitim yılı bahar dönemini Katar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde okuyacak olan 5 kız ve 4 erkek öğrencimiz Katar’da.  

Katar 2

Katar1

 Katar  Üniversitesi  ve Marmara Üniversitesi  arasındaki akademik işbirliği çerçevesinde 2014 eğitim yılı bahar döneminde Katar Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap Dili Öğretim Programına katılmak üzere 2  kız ve 2 erkek öğrencimiz Katar’da.


Bu sayfa İlahiyat Fakültesi tarafından en son 16.03.2020 10:05:25 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM