Yurtdışına gönderilecek MEB bursiyerleri Arapça Dil Eğitimini Marmara İlahiyat'ta alıyorlar

Lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilecek öğrencileri Seçme ve Yerleştirme (YLSY) programı kapsamında bursluluğa hak kazanan 1000 (bin) öğrenci içerisinde bu yıl ilk defa Orta Doğuya gönderilecek 12 ilahiyatçı bursiyer bulunmakta ve söz konusu bursiyerler bir yıllık Arapça Dil Eğitimini Fakültemizde almaktadır.
Türkiye çapında bütün bursiyerlere yönelik 11-12 Mayıs 2015 tarihlerinde Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı Beşevler Şura Salonunda düzenlenen bilgilendirme ve oryantasyon toplantısına Arap Dili bursiyerle birlikte Üniversitemizdeki Arapça Dil Eğitim program sorumlusu Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Halil İbrahim Kaçar Fakültemizi temsilen katılmış ve bursiyerlerle birlikte başta Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı olmak üzere Arapça programının başarılı olması için gayret sarf eden Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim genel müdürü Semih Aktekin ile görüşmelerde bulunmuşlardır.