Yabancı Dil (Arapça) Yeterlilik ve Seviye Tespit Sınavları Hakkında

Yabancı Dil (Arapça) Yeterlilik Sınavı

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne yeni kayıt yaptıran ya da Arapça Hazırlık programında daha önce kayıt yaptırdığı halde başarısız olmuş öğrenciler için Arapça Muafiyet Sınavı 2 Eylül 2015 Çarşamba günü saat 10.00'da Marmara Üniversitesi ilahiyat Fakültesi'nde yapılacaktır. Sınav'ın ilk oturumunda Gramer, Okuma-Anlama ve Yazılı Anlatım sınavı yapılacaktır. İlk oturumda %60 başarı gösteren öğrenciler saat 15.00'deki ikinci oturumda Sözlü Anlatım ve Dinleme Anlama sınavlarına girmeye hak kazanacaklardır.

Yabancı Dil (Arapça) Hazırlık Sınıfları Seviye Tespit Sınavı

Arapça hazırlık Seviye Tespit Sınavı eğitim döneminin ilk günü olan 14.09.2015 Pazartesi günü saat 11.00'de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde yapılacaktır. Bu sınav öğrencilerin mevcut seviyesini objektif bir şekilde tespit etmeye yönelik olup hazırlık sınıfı boyunca öğrenciye aynı seviyede olan öğrencilerle birlikte sağlıklı bir dil eğitimi verme imkanını sağlayacaktır. Sınava katılmayan öğrencilerin en düşük dil seviyesi sınıflarında eğitime devam etmesi gerekecektir. Girmeyenler için sınav tekrarı olmayacaktır. Sorularınız için medineli@gmail.com adresinden bilgi alabilirsiniz.