Şarika (Sharjah) Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi arasında Akademik İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin önde gelen üniversitelerinden olan Şarika  Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi, öğrenci ve öğretim üyesi mübadelesi ile  ortak bilimsel araştırmalar yürütme, toplantılar tertip etme  konularında akademik işbirliği anlaşması imzaladılar. 02.10.2013 günü Şarika’da imzalanan anlaşmada Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Hasan Selçuk,  Şarika  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Mahmud,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamid  en-Naimi,  M.Ü. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, M.Ü. İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Boynukalın, Şarika Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı  Abdullah el-Hatib ve Şarika Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yakut hazır bulundular. Bu anlaşmaya göre Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hazırlık ve lisans öğrencileri  Şarika Üniversitesinde Arapça eğitimi görebilecekler, ayrıca 2 ve  3. sınıflarda temel İslam bilimleri derslerini Şarika Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde alabilecekler.

Anlaşma Metni için Tıklayınız

Sarika Anlasma 1