Prof. Dr. İsmail Taşpınar'ın Fransız Enstitüsü'ndeki konferansı

Fakültemiz Dinler Tarihi Öğretim üyelerinden Prof.Dr. İsmail Taşpınar, 13 Mayıs 2016 tarihinde (Cuma), Fransız Katolik gazetesi La Croix’nın organizasyonunda, İstanbul’daki Fransız Enstitüsü’nde (Institut Français) belli sayıda Fransız yazar ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen iki günlük konferanslar dizisinin birinci gününde ‘Dinler, Güçler, Toplumlar’ oturumunda ‘Türkiye’deki İslam, İslam Dünyasında Özel Bir Yere Sahip Midir?’ başlıklı bir tebliğ sundu. Sunumunun Giriş kısmında Türkler’in Müslümanlığı kabul edişlerinden günümüze kadar kurulan Türk devleri hakkında bilgi veren Prof.Dr. İsmail Taşpınar, daha sonra günümüzde sosyal, kültürel, coğrafi ve mezhepler yönüyle Türkiye’de yaşanan İslam’ın çeşitli veçhelerini ele aldı. İslam’ın kurumsal olarak temsil edildiği Diyanet İşleri Başkanlığı ve verdiği hizmetler ile İlahiyat Fakülteleri’nden de bahseden Prof.Dr. İsmail Taşpınar, konferansın sonunda katılımcıların kendisine yönelttiği çeşitli sorulara cevap verdi.