Mevlana Değişim Programı Başvuruları 15-22 Nisan 2014

Yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeyi amaçlayan “Mevlana Değişim Programı öğrenci değişimi ve öğretim elemanı değişimi başvuruları 15-22 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacaktır.

Fakültemiz açısından Mevlana programı kapsamında gidilebilecek üniversiteler Kuveyt Üniversitesi, Ürdün Üniversitesi, Ürdün Uluslararası İslami İlimler Üniversitesi, Nebraska Üniversitesi, Pencab Üniversitesi, İslamabad Uluslararası İslam Üniversitesi ve Malezya Uluslararası İslam Üniversitesidir.

Başvurular 2014-2015 öğretim yılı güz ve bahar dönemleri için yılda bir kez yapılacaktır.  Başka Başvuru alınmayacaktır.

Başvuru yapan adaylardan Arapça eğitim verilen fakültelere gidecek olanlar için Arapça seviye tespit sınavı 25.04.2014 Cuma günü saat 09.30 da fakültemiz Yunus Emre binası D-44 no.lu salonda gerçekleştirilecektir. Bu tarihte sınava giremeyecek olan öğrenciler için 29.04.2014 Salı günü aynı yer ve saatte ayrı bir sınav yapılacaktır. Öğrencilerin sadece bir sınava girme hakkı bulunmaktadır. İngilizce dil sınavı 25 Nisan 2014 Cuma günü 15:00-17:00 arası Göztepe Kampüsü Enstitüler binası giriş katındaki dersliklerde yapılacaktır.

İlgilenen öğrencilerimiz 2 adet başvuru formu ile 2 adet transcript  ile öğretim üyelerimiz ise 2 adet başvuru formu ile müracaatlarını fakültemiz Mevlana  Koordinatörü Öğr. Gör. İsmail Eriş'e iletebilirler. (ismail.eris@marmara.edu.tr) Mehmet Cengiz Binası 3. Kat D23 nolu oda.

Mevlana Değişim Programı öğrencisi olmak için seçim kriterleri  birkaç başlık altında toplanabilir:

- Öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması,

- Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 2,5 (iki buçuk) olması,

- Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 3 (üç) olması.

- %50 dil puanı + %50 Not Ortalaması.

- Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler ile hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemlerinde bulunan yüksek lisans ve doktora öğrencileri, esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan faydalanamazlar.

Öğretim elemanlarının seçiminde ise  ders vereceği dile ait bilgi düzeyi ve daha önce öğretim elemanı değişim faaliyetlerinde yer almamış olmak  gibi özel durumlara öncelik verilir.

Başvurular sonrasında bir ön seçim  yapılacak ve de daha sonra YÖK tarafından  Üniversitemize ayrılan bütçe doğrultusunda programdan kesin olarak yararlanacak öğretim elemanları ve öğrenciler belirlenecektir.  Başvuran ve ön seçimden geçen her öğrenci ve akademisyenin programdan yararlanma garantisi söz konusu değildir.

Mevlana Değişim Programı hakkında ayrıntılı bilgi için bkz:

Üniversitemiz Mevlana Değişim Programı Protokollerinin İLAHİYAT bölümlerinin listesini görmek için tıklayınız.

Giden Öğrenci Başvuru Formu lütfen tıklayınız!

Giden Öğretim Elemanı Başvuru Formu lütfen tıklayınız!