Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, OSUS İsimli Suriye Okulu ile Türkiye-Suriye Kardeşlik Projesine İmza Attı

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, OSUS isimli Suriye Okulu  ile Türkiye-Suriye kardeşlik projesine imza attı.

1 Eylül 2014 tarihinde başlayan projenin koordinatörü Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı hocalarından Yrd. Doç. Dr. Abdussamed Bakkaloğlu ve danışmanlığını yürüttüğü Lisan-ı Dâd kulübüdür.
Projenin amacı, Marmara İlahiyat öğrencilerini Arapçayı öğrenme konusunda cesaretlendirmek ve konuşmalarına  yardımcı olmaktır.
Proje, ilk olarak hazırlık sınıfını bitiren öğrencilerden oluşan 25 kişilik bir grupla faaliyete başladı. 25 öğrencinin herbiri bir Suriyeli "kardeş" ile eşleştirildi. Öğrenciler haftanın üç günü bir araya geldiler. Bir araya gelen bu grup bir günü Türkçe, bir günü Arapça konuşarak, bir günü de etkinlik günü olarak değerlendirdiler.
Fakülte öğrencilerimiz etkinlik günlerinde İstanbul'un tarihi güzelliklerini tanıttıklarını, bu projenin hem dil öğrenimine hem de farklı bir kültürü tanımaya olanak sağladığını ifade ettiler.
Bu grup neticesinde projenin, başta hazırlık öğrencileri olmak üzere fakülte öğrencilerimiz arasında yaygınlaştırılmasına karar verildi ve OSUS ile anlaşıldı.
Şimdi ise hazırlık öğrencilerinden oluşan bir grupla faaliyet devam etmektedir.
Projeye katılmak isteyen öğrenciler için :
İrtibat Numarası (bayan) :05438525453
İrtibat Numarası (erkek) :05317388530