Marmara Üniversitesi Balkanlardan Gelen Din Görevlilerine Yönelik Eğitim Programı Düzenledi

Balkanlardan gelen din görevlisi ve öğreticilerine yönelik Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB), İstanbul Ticaret Odası ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Vakfı'nın destekleriyle gerçekleşen ve bir hafta süren programda Osmanlı tarihi, Türkiye tarihi, temel İslami ilimler ve güncel meselelere dair, Marmara Üniversitesi ve farklı üniversitelerden gelen öğretim üyeleri tarafından eğitimler verildi. Bölgedeki nitelikli insan gücünün artırılması amacıyla düzenlenen programa, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan ve Sırbistan'dan gelen misafirler katıldı.

Eğitim programına Prof.Dr. Erol Özvar, Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Prof.Dr. Ali Köse, Prof. İsmail Lütfü Çakan, Prof.Dr. Mehmet İpşirli, Prof.Dr. Feridun Emecen, Prof.Dr. İsmail Safa Üstün, Prof.Dr. Talip Küçükcan, Prof.Dr. Sacit Açıkgözoğlu, Prof.Dr. Mehmet Emin Maşalı, Doç.Dr. Nurullah Ardıç, Doç.Dr. Özgür Kavak, Doç.Dr. Halil İbrahim Düzenli, Kasım Kopuz, İshak Kızılarslan, Doç.Dr. İsmail Cebeci ve Doç.Dr. Ali Erken katıldılar. Programda bir konuşma yapan YTB başkanı Abdullah Eren de Türkiye'nin yakın coğrafyası ile olan bağlarını vurguladı ve eğitime yönelik desteklerinin devam edeceğini belirtti.