Marmara İlahiyat'ta "Arapça Öğretiminin Geleceğine Bakış" Başlıklı Uluslararası Sempozyum gerçekleştirildi

Fakültemiz ve el-Arabiyye li’l-cemi’ işbirliği ile 01. 04. 2017 tarihinde kültür merkezimizde “Arapça Öğretiminin Geleceğine Bakış” başlıklı uluslararası bir sempozyum gerçekleştirilmiştir. Arap Dili ve Belagatı bölümünün koordinasyonunda gerçekleşen sempozyuma çeşitli ülkelerden Arap Dilbilimi alanında ünlü isimlerden Prof. Dr. Muhammed Abdülhalik, Prof. Dr. Mahmud İsmail Sînî, Prof. Dr. Abdurrahman el-Fevzan gibi pek çok ismin yanı sıra otuza yakın yabancı akademisyen ve Arapça öğretimi alanında faaliyet gösteren kuruluş mensubu iştirak etmiş, “Türk öğrencilerin konuşma ve yazma becerisinde karşılaştıkları sorunlar” ekseninde tebliğler sunulmuş, Prof. Dr. Halil İbrahim Kaçar “Arapça öğretiminin Türkiye’deki mevcut durumu ve geleceği” başlıklı bir sunum yapılmıştır. Yerel ve uluslararası düzeyde olumlu yankıları olan sempozyumu koordine eden Arap Dili ve Belagatı Anabilim dalımıza ve katkı sağlayan tüm ilim adamlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz.