İşaret Dili Kursu Yoğun İlgi Gördü

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde, görev aldıkları zaman toplumun farklı kesimlerine hitap edebilmelerini sağlamak amacıyla öğrencilere yönelik “İşaret Dili”  kursu düzenlendi. Fakültemiz ve Üsküdar Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen kurs öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Bir sınıf şeklinde açılması planlanan kurs, başvuruların oldukça yüksek olması nedeniyle üç sınıf olarak eğitime başladı. Perşembe ve Cuma günleri fakültemiz binasında devam eden kursa, işaret dili eğitmenleri Zekiye Kaygusuz, Hilal Önder ve Funda Toksoy önderliğinde 200’e yakın öğrenci devam etmektedir.   İşaret dili eğitimi Mayıs ayı sonunda tamamlanacak ve katılımcılar sınava tabi tutulacaktır. Sınavda başarı gösteren katılımcılara ise Milli Eğitim Bakanlığı’nda onaylı sertifika verilecektir. Öğrencilerimiz hizmet görevleri aldıklarında, söz konusu sertifika ile işitime engelli bireylere yönelik eğitim vermek için kendi sınıflarını açabilecekler.