İlahiyat Fakültesi'nin ev sahipliğinde Marmara Üniversitesi ve TÜBİTAK İşbirliği İle gerçekleştirilen Ortaokul Proje Yarışması ödülleri dağıtıldı...

Bu yıl on üçüncüsü düzenlenen TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın ödül törenine Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ev sahipliği yaptı.

Tören, yarışmaya ‘Kemanımın Ezgilerindeki Matematik’ projesiyle katılan İstanbul Özel Bilfen Çamlıca Ortaokulu öğrencisi Naz İrem Türkmen’in keman dinletisi ile başladı. TÜBİTAK İstanbul Asya Bölge Koordinatörü ve Marmara Üniversitesi Nano Teknoloji ve Biomalzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Oğuzhan Gündüz yaptığı açılış konuşmasında, başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse olmak üzere projede yer alan tüm kurum ve kuruluşlara katkılarından dolayı teşekkür etti.

Açılış konuşmasında Prof. Dr. Ali Köse ‘Bilginin sonu yoktur, bilimin de sonu yoktur. Uzay gibi bir şeydir. Bir şey bulursunuz onun peşinden gidersiniz, bu arada başka bir şey bulursunuz onun peşinden gidersiniz. Bilgi böyle bir şey. Bir cümle kulağınıza küpe olsun; aramak, bulmak ve sona ermek değildir. Her arayan bulamaz fakat bulanlar her zaman arayanlardır.’ diyerek bilginin, bilimin ve araştırmanın sonunun olmadığına dikkat çekti.

Bu sene 10 branştan toplamda 14 proje birincilik ödülü alarak Final Sergisine katılmaya hak kazandı. Kazanan öğrencilere başarı belgelerini Prof. Dr. Ali Köse ve Ankara Medipol Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil verdi.

Yarışmada birincilik ödülü alan okullar ve öğrenciler ise şöyle:

• Biyoloji alanında İstanbul Özel Eyüboğlu Çamlıca Ortaokulu öğrencileri Derin Taylan ile Nazlı Ceren Kars ve Düzce Mehmet Akif İnan Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hilal Seyhan,

• Coğrafya alanında İstanbul Özel Anabilim Ortaokulu öğrencisi Ömer Eren Yılmaz,

• Değerler Eğitimi alanında Kocaeli İzmit Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Ecem Topal ve Didem Kurt,

• Fizik alanında Özel İstanbul Fen Bilimleri Medeniyet Okulları Ortaokulu öğrencisi Babürşah Uslu ve Düzce Mehmet Akif İnan Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Taha Vedat Özgen ile Muhammet Ali Atabaş,

• Kimya alanında İstanbul Özel Burçak Eyüboğlu Batı Ataşehir Ortaokulu öğrencileri Murat Engin Kır ve Kaan Gürsu,

• Matematik alanında İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Belis Yener, Nisa Kökden ve Bersu Berker,

• Tarih alanında İstanbul Özel Anabilim Ortaokulu öğrencisi Kuzey Ateş Kalkavan,

• Teknolojik Tasarım alanında İstanbul Atatürk Ortaokulu öğrencileri Senem Nehir Arı ile Kerem Dağarcıkoğlu ve Düzce Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Mahmut Eren Demir ve Deniz Özdoğan,

• Türkçe alanında İstanbul Özel Denizatı Ortaokulu öğrencileri Nil Bulca ve Senay Irmak Kolaylı,

• Yazılım alanında İstanbul Özel Anabilim Ortaokulu öğrencileri Ayçin Güzey ve Özge Öztürk