Fakültemiz, TÜBİTAK'ın Ortaokul Proje Yarışması’na Ev Sahipliği Yapıyor

TÜBİTAK 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İstanbul Asya Bölge Sergisi; Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof.Dr. Raşit Küçük Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. TÜBİTAK 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Sergisi 25-27 Mart tarihlerinde Marmara İlahiyat Kültür Merkezi Fuaye alanında düzenleniyor.

Etkinlik 25 Mart Pazartesi günü 100  projenin sergilenmesi ile başladı. Yarışmaya biyoloji, coğrafya, değerler eğitimi, fizik, kimya, yazılım, matematik, tarih, teknolojik tasarım, türkçe kategorilerinde Türkiye genelinden toplam 12.085 proje başvurdu. Açılış konuşmasını Tübitak İstanbul Asya Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Oğuzhan Gündüz yaptı. Gündüz konuşmasında teknolojik gelişmelerde büyük önemi olan temel bilimlerde yapılan araştırmalara katılmaları için gençleri teşvik ettiklerini vurguladı.

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güniz Küçükgüzel yaptığı konuşmada, Türkiye’nin çeşitli zenginliklere sahip bir ülke olduğunu ve bu imkanların bilim ile değerlendirilmesi gerektiğine değendi.  Ayrıca yarışmaya katılan öğrencilere patent, yayıncılık, girişimcilik gibi alanlara da yönelmeleri konusunda tavsiye verdi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, İlahiyat Fakültesinin bu etkinliğe ev sahipliği yapmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Konuşmasında kitaplardan alıntılara da yer veren Köse, bilime hükmedemeyen ülkelerin hiçbir gücü de olmayacağını vurguladı. Din ile bilimin birbirini besleyen olgular olduğunu, bilgiyi öğrenmenin ve öğretmenin, paylaşmanın büyük erdem olduğunu sözlerine ekledi.

Dekanlarımızın, Tübitak görevlerinin ve öğrencilerin hep birlikte kurdele kesmesi ile sergi başladı.

Yarışmanın ödül töreni 28 Mart saat 10.00’da gerçekleşecek.