Fakülte Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Hikmet Yaman Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nin Singapur’daki toplantısında konuşma yaptı

Fakültemiz İslam Felsefesi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Hikmet Yaman Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nin 20-21 Temmuz 2016 tarihlerinde Singapur’da din temelli hoşgörüsüzlükle mücadeleye ilişkin gerçekleştirdiği “A cross-regional perspective on best practices and policies for promoting religious tolerance and strengthening resilience” başlıklı toplantıya T.C. Dışişleri Bakanlığı adına katılarak ülkemizi temsilen bir konuşma yaptı. Dini hoşgörü ve toplumsal dayanıklılık konularında ülkemizde yaşanan tecrübeyi uluslararası kamuoyu ile paylaşan Yaman, bu hususta üretilen politikaların din ve vicdan özgürlüklerinin teminindeki yansımaları hakkında Birleşmiş Milletler temsilcileri ve diğer katılımcıları bilgilendirdi.