Ebeveynleri namaz kılıyor, çocuklar oyun oynuyor

Çocuklara camiyi sevdirmek ve ebeveynlerin teravih namazını camide rahatça kılmasını sağlamak amacıyla Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde oluşturulan özel oyun alanı ilgi görüyor.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'ne teravih namazını kılmak için gelen ailelerine eşlik eden çocuklar, ebeveynleri namaz kılarken kendileri için oluşturulan alanda görevlilerle oyun oynuyor.

Çocuklara camiyi sevdirmek ve ebeveynlerin teravih namazını camide rahatça kılmasını sağlamak amacıyla MÜ İlahiyat Fakültesi Camisi'nde oluşturulan özel oyun alanı ilgi görüyor.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Şenel Toksöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailelerin teravih namazını daha rahat kılabilmeleri için çocuklara özel oyun alanı oluşturma fikrini hayata geçirdiklerini söyledi.

"Ailelerden çok olumlu dönüşler aldık"

Fikri, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse ile paylaştıklarında olumlu yanıt aldıklarını aktaran Toksöz, öncelikle çocuklara camiyi sevdirmek istediklerini anlattı.

Daha sonra Marmara İlahiyat Vakfının da desteğiyle cami içinde, namaz kılan annelerin de rahatlıkla ulaşabileceği bir alanı çocuklar için düzenlediklerini dile getiren Toksöz, "Ailelerden de çok olumlu dönüşler aldık. Aileler çocuklarıyla camiye gelsin, rahat bir şekilde namazlarını kılabilsin istiyoruz. Hem de teravih namazı kılan diğer vatandaşların rahatsız olmasını önlüyoruz." diye konuştu.

"Günden güne camiye gelen çocuk sayısı artıyor"

İlk günlerde teravih namazlarına az sayıda çocuğun geldiğini belirten Toksöz, "Çocuklar caminin gülüdür. Peygamber Efendimiz, 'Çocuklarınızı namaza alıştırın' diyor. Buraya gelen çocuklar da ailelerinden görerek biraz namaz kılıyor biraz da oyun oynuyor. Teravih namazları çocuklarla daha da güzel." ifadelerini kullandı.

Teravih namazına 3 çocuğuyla geliyor

Camiye gelen Fatih ve Esra Eren çifti de teravih namazını kılarken çocukları Zeynep Eslem, Muhammed Emin ve dört aylık bebekleri İbrahim, oyun alanında zaman geçiriyor.

Baba Fatih Eren (37), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Üsküdar'da oturduklarını, çocuklar için oluşturulan alandan haberdar olunca teravih namazını kılmak için ailecek buraya gelmek istediklerini belirtti.

Uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Eren, "Çok güzel bir uygulama. Başka yerlerde daha önce denemiştik ama burası daha rahat. Çocuklar da çok sevdi. Anneleri de rahat rahat namazını kılabiliyor. Çocuklar için güzel bir anı oluyor." ifadelerini kullandı.

"Namaz bitince gitmek istemiyorum"

Anne-babası ve kardeşleriyle camiye gelen 8 yaşındaki Zeynep Eren ise "Caminin her şeyini sevdim. Namaz bitince gitmek istemiyorum. Oyun oynamak güzel. En çok da burada oynadığım oyunları seviyorum çünkü burada çok arkadaşım var." dedi.

Annesiyle camiye gelen 5 yaşındaki Eren Görgün de her akşam geldiğini söyledi. Görgün, "Yarın akşam da gelmek istiyorum. Burayı çok sevdim. Burada koşmayı ve yuvarlanmayı seviyorum. Oynarken dua da ediyorum. 'Amin' diyorum. Daha çok oyuncak istiyorum. Futbol topu da olsun." diye konuştu.