Dini ve Tıbbi Açıdan Organ Bağışı Sempozyumu Fakültemizde Gerçekleştirildi

"Gerçekten Öldüm mü? Dini ve Tıbbi Açıdan Organ Bağışı" Sempozyumu Fakültemiz Kültür Merkezi Prof.Dr. Raşit Küçük salonunda gerçekleştirildi.

Amacı organ nakli ile ilgili doğru bilgileri paylaşmak olan sempozyumun açılış konuşmasını Dekanımız Prof. Dr. Ali Köse yaptı. Konuşmasında programın içeriği hakkında bilgi veren Prof. Dr. Köse ‘’Organ nakli sadece müslüman toplumlarda değil batı coğrafyasında da, farklı dinlerin olduğu coğrafyalarda da problemli bir olay. Bazen dinle alakası olmayan şekillerde de insanlar buna karşı çıkıyor. Bu konuda, ‘Din ne diyor, tıp ne diyor, beyin ölümü nedir, donörlük nedir?’ gibi bir sürü soru var. Öğrencilerimizin ilerde karşılaşacağı bu konuda bilgi sahibi olmalarını istedik. Sadece bilgilendirme amaçlı bir program, konuyla ilgili bir şey endekslemek için yapılan bir program değil.’’ sözleriyle düşüncelerini ifade etti.

Sempozyuma organ naklinin tıbbi boyutları hakkında, Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayhan Dinçkan, Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Balkanay ve Op. Dr. Oğuz Konukoğlu konuşmacı olarak katıldı. Organ naklinin dini boyutları hakkında konuşma yapmak üzere ise Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Üyesi ve Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem, İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr Hasan Hacak ve İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Erdoğan katıldı.