Avrupa Merkezli Uluslararası Din Psikolojisi Derneği'nin (International Association for the Psychology of Religion) farklı ülkelerde düzenlediği Din Psikolojisi Kongresi bu yıl Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Anabilim Dalı'nın ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştiriliyor. 17-20 Ağustos 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen Kongre Rektör Prof. Dr. M. Emin Arat, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse ve Dernek Başkanı Prof. Dr. Vasilis Soroglou ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. üzeyir Ok'un açılış konuşmalarıyla başladı. Kongre Güney Amerika, Kuzey AmerikaOrtadoğuAfrikaAvrupaİskandinavya ve Uzakdoğu'dan 230 akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilmektedir.