2017-2018 Mevlana Programı ve İkili Anlaşmalar Kapsamında Yurtdışı Öğrenimi ve Arapça STS için Başvurular

M.Ü. İlahiyat Fakültesi 2017-2018 Akademik Yılı Mevlana Programı ve İkili Anlaşmalar Kapsamında Yurtdışı Öğrenimi ve Arapça STS için Başvurular

Fakültemiz ve yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında Mevlana Değişim Programı ve İkili Anlaşmalar kapsamında yurtdışına öğrenci gönderilmesi ve bu öğrencileri belirlemek için yapılması planlanan Arapça STS  için öğrencilerimiz  başvurularını 16-24 Şubat 2017 tarihleri arasında aşağıdaki linkteki başvuru formu üzerinden gerekli talimatları yerine getirerek yapabileceklerdir.

 

ELEKTRONİK BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

 

  • Arapça STS 27 Şubat 2017 Pazartesi  günü saat 17.30 da fakültemizde MC120; MC319; MC 419 Derslikleri ve Eski Kütüphane Okuma Salonunda  yapılacak olup, öğrencilerin nerede sınava girecekleri  derslik ve salon kapılarında asılacak listelerde yazılı olacaktır.
  • İngilizce eğitim verilen Malezya Uluslararası İslam Üniversitesine gitmek isteyen öğrenciler için ayrıca İngilizce STS yapılacak olup bu konuyla ilgili ayrıntılı duyuru Üniversitemiz Uluslararası Ofisi Mevlana Programı internet adresi üzerinden (http://mevlana.uluslararasi.marmara.edu.tr/) yapılacaktır.
  • Yurtdışı programına lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencileri başvurabilirler. Sınava girecek lisans öğrencilerinin 2017-2018 öğretim yılında 2, 3 veya 4. sınıfta okuyacak olmaları gerekmektedir.  Hazırlık sınıfı öğrencileri programdan faydalanamazlar. Diğer başvuru koşullarını sağlaması durumunda öğrencinin alttan dersinin olması başvurusuna engel değildir.
  • Yurtdışına gidecek öğrenciler Genel Ağırlıklı Not Ortalaması’nın % 50’si, yapılacak dil sınavından alacakları puanın % 50’si göz önünde bulundurularak elektronik başvuru sistemi üzerinden yapacakları üniversite tercihlerine göre belirlenecektir.

 

ÜNİVERSİTE KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

 

  • Başvuru için gerekli asgari GANO şartı aşağıdaki gibidir:Mevlana Programı ile burslu olarak yurtdışına gitmeye hak kazanamayan öğrencilerimizin başvuruları ikili anlaşmalar ile yurtdışına gidiş kapsamında değerlendirilecektir.
    • Mevlana Değişim Programından istifade etmek isteyen lisans öğrencilerinin GANO’sunun en az 4.00 üzerinden 2.50; yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin GANO’sunun en az 4.00 üzerinden 3.00 olması gerekmektedir.
    • İkili anlaşma ile yurtdışına gidecek  lisans öğrencilerinin GANO’sunun en az 4.00 üzerinden 2.00; yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin GANO’sunun en az 4.00 üzerinden 2.50 olması gerekmektedir.
  • Yapılacak Arapça seviye tespit sınavında 100 üzerinden en az 40 puan alamayan öğrenciler değerlendirmeye tâbi tutulmayacaklardır.
  • Fakültemiz Uluslararası İlahiyat,Arapça İlahiyat, İngilizce İlahiyat ve Yabancı Öğrencilerimizin notları (ikili Anlaşma ile gidilebilecek üniversiteler açısından) kendi içlerinde ayrıca değerlendirilecek ve bu öğrencilerimize belli oranlarda özel kontenjan sağlanmaya çalışılacaktır.
  • Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri kontenjanları İkili Anlaşmalar çerçevesinde söz konusu olup bu kontenjanlara araştırma görevlisi ve ÖYP kadrosunda olan öğrenciler başvuramaz.
  • Ana dili Arapça olan öğrenciler Arap ülkeleri üniversiteleri Yüksek Lisans ve Doktora kontenjanlarına başvuramazlar.
  • Başvurular 2017-2018 öğretim yılı güz ve bahar dönemleri için yapılacak olup, önümüzdeki yıl için başka bir tarihte başvuru alınmayacaktır.

 

ÖNEMLİ NOT : 

1- ÖĞRENCİLERİMİZE MEVLANA veya İKİLİ ANLAŞMALARLA YURTDIŞINDA OKUMA İMKANI  LİSANS DÖNEMİNDE BİR DEFA ve LİSANSÜSTÜ  DÖNEMİNDE (Kontenjan açılması durumunda)  BİR DEFA OLMAK ŞARTIYLA TOPLAM İKİ DEFA TANINMAKTADIR.  LİSANS veya LİSANSÜSTÜ  EĞİTİM AŞAMASINDA  DAHA ÖNCE BU İMKANDAN İSTİFADE EDEN ÖĞRENCİLERİMİZİN   AYNI EĞİTİM AŞAMASINDA İKİNCİ DEFA BAŞVURULARI DEĞERLENDİRMEYE ALINMAYACAKTIR. HAZIRLIK SINIFINDA YURTDIŞINA ARAPÇA EĞİTİMİ İÇİN GİDEN ÖĞRENCİLERİMİZ İSE BAŞVURUDA BULUNABİLİRLER.

 

2- DEĞERLENDİRME SONUCUNDA YURTDIŞINA GİTMEYE ADAY OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN –KONTENJAN DEĞİŞİKLİĞİ, ANLAŞMA İPTALİ vb. KARŞI ÜNİVERSİTELERDEN ya da GİDİLECEK ÜLKELERDEN KAYNAKLANAN SEBEPLERDEN DOLAYI- YURTDIŞINA GİDEBİLMELERİNİN GERÇEKLEŞMEME İHTİMALİ BULUNMAKTADIR. ORTAYA ÇIKABİLECEK BU GİBİ DURUMLARDAN ÜNİVERSİTEMİZ ve FAKÜLTEMİZ KESİNLİKLE  SORUMLU DEĞİLDİR.

 

3- YURTDIŞI ÜNİVERSİTELERDE ALINAN DERSLERİN NOTLARI ÜNİVERSİTEMİZDE GEÇERLİ OLAN NOT SİSTEMİNE ÇEVRİLEREK  TRANSKRİPTLERE İŞLENECEK ve  ÖĞRENCİLERİMİZİN NOT ORTALAMALARINA ETKİ EDECEKTİR.

HIZLI ERİŞİM