Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Almanya’nın Tübingen Üniversitesi ve PH Ludwigsburg University of Education arasında bu yıl ikincisi düzenlenen “Uluslararası İlahiyat, Kültür ve Eğitimde Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı Akademik Çalıştayı”, 20-27 Şubat 2015 tarihleri arasında Fakültemizde gerçekleştirilmektedir. ‘İslam ve Hıristiyan İlahiyatına Göre İnsan’ konusunun ele alındığı çalıştayda, her üç üniversitenin öğretim üyeleri tebliğler sundular. Çalıştay her üç üniversiteden talebelerin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Çalıştay, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Prof.Dr. İsmail Taşpınar, Ludwigsburg Üniversitesi’nden  Prof.Dr. Siegfried Zimmer ve Tübingen Üniversitesi’nden Dr. Abdelmalik Hibaoui başkanlığında organize edilmiştir. Çalıştayın ikinci ayağı, bu yıl Mayıs ayında Almanya’da gerçekleştirilecektir.

afis